Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кои са предпочитаните нови коли в България?

Tesla отбелязва 335 процента увеличение на продажбите у нас.
Снимка: automedia.investor.bg

Сред най-търсените нови автомобили на българския пазар през 2023 година се нареждат Rolls-Royce, Tesla и китайската DFSK, съобщава Automedia.bg, като се позовава на справка за новите регистрации в МВР.

В продажбите на Tesla се открояват 335 процента увеличение, като общите регистрации на новите автомобили на марката у нас надминават тези на Honda, Mitsubishi, Subaru и Isuzu, взети заедно.

Увеличават се и регистрациите на Skoda (62%), BMW (59%), Opel (52%) и Volkswagen (47%), за разлика от Mitsubishi (почти 70% спад), ГАЗ (-60%), Iveco (-49%), Fiat (-43%) и Jaguar (-42%).

За разлика от тенденциите в Европа, българският пазар на нови автомобили отбелязва ръст с общо 26.4% на годишна база като през ноември новите регистрации са 3875. Очакванията са до края на годината регистрираните нови возила да надхвърлят 40 000, посочва онлайн изданието.

Още от категорията

Николай Денков и Кирил Вътев
(Снимки: БГНЕС, МЗХ)

Държавна лаборатория за изследване на пестициди се открива границата с Турция

Премиерът Николай Денков и министърът на земеделието и храните Кирил Вътев на 29 февруари ще открият Държавна лаборатория за изследване на пестициди на ГКПП "Капитан Андреево", на границата с Турция. Капацитетът на лабораторията ще осигурява официален..

публикувано на 29.02.24 в 06:10

Стокообменът между България и Гърция достигна рекордните 4,5 млрд. евро

Пълното присъединяване на България в Шенген ще даде допълнителен тласък на отношенията между България и Гърция, каза гръцкият външен министър Йоргос Герапетритис, на брифинг в София. Споделяме един обмен по отношение на движението на граждани, посочи гостът..

публикувано на 27.02.24 в 14:17
Кирил Вътев

Земеделските министри на Европейския съюз търсят решения на кризата в селското стопанство

Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев ще участва на днешното заседание на Съвета на Европейския съюз по земеделие и рибарство в Брюксел, съобщиха от ресорното ведомство. Очаква се Белгийското председателство и Европейската комисия да..

публикувано на 26.02.24 в 07:00