Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Австрия и България обсъждат разширяване на търговията със земеделски продукти

Снимка: Министерство на земеделието и храните

На среща между министъра на земеделието Кирил Вътев и посланика на Австрия в България г-жа Андреа Икич-Бьом бяха обсъдени възможностите за разширяване на търговията със земеделски продукти между двете страни. Министърът представи високото качество и възможностите за износ на българските вина и хранителни продукти и изказа пожелание за усилване на обмена на знания и опит във ветеринарната медицина и биоземеделието. Андреа Икич-Бьом отбеляза, че в сферата на земеделието Австрия проявява специален интерес към обмена на породисти животни и генетичен материал. Тя очерта приоритетите на страната си като ротационен председател на Стратегията на ЕС за Дунавския регион и каза, че се подготвя програма със събития в дунавските градове. Посланичката призова българското Министерство на земеделието да подкрепи бъдещите инициативи по Стратегията.

БНР подкасти:

Още от категорията

Асен Василев

Въвеждане на еврото догодина при 3% инфлация прогнозира Асен Василев

Средногодишната инфлация у нас ще бъде 3% по данни на Европейската централна банка и на Европейската комисия, заяви финансовият министър Асен Василев, който е в Гент за заседанието на министрите на икономиката и на финансите от Европейския съюз. По..

публикувано на 24.02.24 в 15:00
Делчево

Българите ходят на пазар и здравен туризъм в Северна Македония

Политическите отношения между България и Северна Македония значително са намалили посещенията на българи в македонските крайграничните общини Делчево, Берово и Пехчево през първите месеци на 2023 г. През юли и октомври се отчита ръст, показват..

публикувано на 23.02.24 в 16:43

Националната стратегия за финансова грамотност ще бъде представена в Белгия

На 23-24 февруари 2024 г. в Гент, Белгия се провежда неформалното заседание на Съвета на Европейския съюз по икономически и финансови въпроси (ЕКОФИН). На заседанието, министрите ще обсъдят бъдещето на Европейската инвестиционна банка, както и..

публикувано на 23.02.24 в 06:15