Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коледна работилница за българчета в Шанън, Ирландия

Снимка: БТА

Коледна работилница организират за своите възпитаници в училище „Васил Левски“ в Шанън, Ирландия.

Българското училище „Васил Левски” в ирландския град Шанън очаква своите ученици и родителите им на 10 декември, от 10:30 часа, местно време, на „среща с творчеството, себеизразяването, българските традиции и предпразничното настроение“.


Децата от българското училище в Шанън бяха сред първите, включили се в тазгодишната инициатива на „Радио България“ по повод 150-ата годишнина от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски, която е част от националната програма за отбелязване на годишнината, подкрепена от Министерството на културата.


Тук можете да ги видите и чуете с техните мисли и виждания за националния ни герой:


БНР подкасти:

Още от категорията

Пижо и Пенда - най-любими на първокласниците от Българското училище “Звънче“ в Сърбитън

Първокласници от Българското училище “Звънче“ в Сърбитън, Великобритания, вече се подготвят за Баба Марта, става ясно от публикация във фейсбук.   Заедно със своите учители децата участваха в творческите работилници за изработка на мартеници в..

публикувано на 25.02.24 в 17:02

Благотворителен базар с мартеници в Милано в полза на български деца с увреждания

Българското училище “Пейо Яворов“ в Милано организира в неделя, 25 февруари, благотворителен базар с мартеници, изработени от майки на деца с увреждания от фондация “Оле Мале”. “ Както всяка година, и този път последната неделя на февруари ще..

публикувано на 25.02.24 в 07:00

Виенското колело в Сиатъл грейва в цветовете на България, в Ню Йорк се събират на Уолстрийт

Виенското колело в центъра на най-големия град в щата Вашингтон ще бъде осветено в цветовете на българския трибагреник от 17:00 до 21:00 часа, местно време на 3 март , информира Българският културен център в Сиатъл. Приканват се всички желаещи да го..

публикувано на 25.02.24 в 03:01