Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Три български национални рекорда на Европейското първенство по плуване в Румъния

Калоян Левтеров
Снимка: Евгени Цеков

Калоян Левтеров постави нов национален рекорд на 200 м гръб по време на Европейското първенство по плуване в 25-метров басейн за мъже и жени, което се провежда в Румъния.

Левтеров се класира за полуфиналите на дисциплината като завърши на трето място в трета серия с 1:53.81 сек. Така той подобри с 20 стотни досегашното върхово постижение в дисциплината, което също беше негово притежание, съобщиха от Българската федерация по плувни спортове.Най-силното време в сериите даде британецът Люк Грийнбанк, който финишира за 1:49.79 мин. Полуфиналите в надпреварата са в 19.57 часа днес (09.12).

Диана Петкова постави нов национален рекорд на 50 м бруст и се класира за полуфиналите в дисциплината на шампионата в румънския град Отопени, Румъния. 

Диана Петкова

Петкова финишира за 30.44 сек и даде 12-о време, равно с това на британката Кара Хейнлън. В същата дисциплина Тея Николова (31.08 сек) е втора резерва за полуфиналите. 

Европейският шампион за юноши в дисциплината 800 м свободен стил Петър Мицин не успя да се класира за финала в Румъния, но постави нов национален рекорд. 

Петър Мицин

Той финишира за 7:47.77 мин и това бе осми резултат в неговата серия. В общото класиране Мицин е на 15-о място, посочват от родната федерация по плувни спортове.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Рамазанов (синьо трико) срещу Гамкрелидзе (червено)

Магомед Рамазанов спечели пета олимпийска квота за българската борба

Магомед Рамазанов стана петия български състезател по борба, който извоюва квота за олимпийските игри в Париж. В Истанбул той спечели квалификационния си мач на 86 кг свободен стил срещу световния вицешампион Владимери Гамкрелидзе от Грузия в..

публикувано на 12.05.24 в 09:55
Гергана Топалова

Топалова и Нестеров ще играят за титлата на тенис турнири в Швеция и Румъния

Двама българи се класираха за финалите на тенис турнири. Гергана Топалова ще играе за титлата в турнира на клей в Бостад, Швеция, с награден фонд 25 хил. долара. На полуфиналите поставената под номер 2 българка победи Ирина Фетакау от Румъния с..

публикувано на 11.05.24 в 16:01
Юлиана Янева

Юлиана Янева извоюва втора олимпийска квота в женската борба

Юлиана Янева спечели четвърта олимпийска квота за българската борба и втора при жените. На турнира в Истанбул тя победи монголката Даванасан Енкх Амар в квалификационен двубой на 76 кг. Другата българка Мими Христова загуби на полуфинала на 68 кг..

публикувано на 11.05.24 в 09:29