Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Карлос Насар отново постави световен рекорд във вдигането на тежести

Снимка: wfbulgaria.com

Българинът Карлос Насар постави нов световен рекорд при първото си голямо завръщане на подиума след контузия. Тежкоатлетът триумфира в категория до 89 кг. на Световната купа по вдигане на тежести в Доха. 

В двубоя Насар вдигна 393 кг. 19-годишният Насар започна успешно в изхвърлянето със 165 и 170 кг, като не успя само на последната тежест от 175 кг. В изтласкването той преодоля последователно 205 и 211 кг, след което се справи уверено и с 223 кг. Така във второто упражнение той записа световни рекорди за мъже и за юноши до 20 години.

В рамките на годината българинът коригира световния рекорд в изтласкването на два пъти, след като през април се справи с 221 кг. През лятото постижението беше подобрено от китаеца Тао Тян, който вдигна 222 кг. Той беше записан за надпреварата в Катар, но не участва.

На Световната купа в Доха, която е олимпийска квалификация за Игрите в Париж 2024, карловецът Иван Димов спечели сребърен медал в по-горната за него категория 67 кг. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчева неделя с температури до 19 градуса

В неделя времето ще бъде предимно слънчево. По-значителни временни увеличения на облачността ще има над крайните югоизточни райони. Ще духа слаб вятър от изток, в източните райони – до умерен от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат..

публикувано на 19.10.24 в 18:30

ГДБОП задържа девет души за сексуална експлоатация на деца

Девет души на възраст между 35 и 48 години са задържани в специализирани полицейски операции на ГДБОП срещу сексуалната експлоатация на деца. Под фалшива самоличност двама от арестуваните са се свързвали по интернет с тийнейджъри,..

публикувано на 19.10.24 в 13:53
Димитър Главчев и Галя Кондева

Догодина започва строежът на Националната детска болница

Строежът на Националната детска болница ще започне през юни догодина, съобщи на брифинг служебният премиер Димитър Главчев. Междувременно до 15 септември трябва да бъде разчистен теренът в Горна баня, където ще се разполага лечебното заведение...

публикувано на 19.10.24 в 13:16