Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Делегация на Айнтрахт посети Левски - предстои партньорство между двете школи

Снимка: levski.bg

Делегация на немския "Айнтрахт" посети стадиона на ПФК "Левски" в София - "Георги Аспарухов“. Сред членовете на делегацията беше Александър Рихтер – директор на Академията на клуба. 

От немската делегация са останали впечатлени от голямото количество юноши, които тренират и участват в мачовете на отбора. 

Сред планираните акценти в бъдещото партньорство е размяната на треньори, предаде БГНЕС. 

Четирима специалисти от Детско-юношеската школа на "Левски" – двама отборни, един кондиционен треньор и един треньор на вратарите, ще минат обучение при главния методист на "Айнтрахт" в Германия. 

Четирима специалисти от школата на немския клуб пък ще дойдат в България. С това се слага началото на бъдещето партньорство, чиято цел е повишаване на квалификацията на специалистите в школата на българския клуб.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Таратор

Българската кухня влезе в топ 15 на Европа

Българската кухня е класирана на 14-то място от всички национални кухни в Европа в престижната класация на специализирания кулинарен сайт TasteAtlas, предаде БНР Варна. Класацията се прави всяка година на база оценката от страна на потребителите на..

публикувано на 22.06.24 в 17:11

"Чукан боб с коприва и хоро се извива" в Черни Осъм

Шестият кулинарно-фолклорен фестивал "Чукан боб с коприва и хоро се извива" в троянското село Черни Осъм събра множество любители на фолклора и традиционните ястия от цялата страна, предаде БТА. Организатор на събитието е местното читалище „Знание – 1906..

публикувано на 22.06.24 в 15:27

Дните на йога събират почитателите на духовни практики в България

За десета поредна година в дните около 21 юни много страни по света отбелязват празника на йога. В България от 15 до 23 юни 44 населени места, сред които най-големите градове – София, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна, Русе, Велико Търново, Плевен..

публикувано на 22.06.24 в 09:25