Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Христо Иванов:

Опозицията не може да предложи алтернатива на сегашното управление

Христо Иванов
Снимка: Добрина Карамболова

“Това правителство е единственото, което в момента мога да си представя, то показа, че води до резултати”, коментира пред БНР съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов. По думите му, опозицията не може да предложи негова алтернатива.

Депутатът изтъкна, че дори след евентуалното изпълнение на задачите, които си е поставил кабинетът – влизане в Шенген и Еврозоната и промени в Конституцията, има смисъл той да продължи да съществува. А аргументите за това са, че “дава възможност за установяване на стандарти, свързани с налагане на върховенството на правото и създаване на институционална предпоставка за изчистване на корупционната среда”.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България и Азербайджан подписаха декларация за стратегическо партньорство

Декларация за стратегическо партньорство между България и Азербайджан подписаха президентите Румен Радев и Илхам Алиев.Българският държавен глава е на официално посещение в Баку. В последните 2 години Радев и Алиев се срещат за четвърти път.  Двете..

публикувано на 08.05.24 в 16:30

Главчев пред западните посланици: Амбицията ни е през 2025 г. да въведем еврото

На среща с посланиците на страните членки на ЕС, САЩ, Обединеното Кралство и Швейцария служебният премиер Димитър Главчев заяви, че основната задача на оглавяваното от него правителство е провеждането на свободни и честни избори. Но..

публикувано на 08.05.24 в 16:21

България и Азербайджан укрепват стратегическото си партньорство

На 8 май българският президент Румен Радев е на официално посещение в Азербайджан по покана на своя колега - президента Илхам Алиев. Българската делегация включва служебния министър на енергетиката Владимир Малинов, председателя на Групата за..

публикувано на 08.05.24 в 06:45