Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът връчва бреветите на първите пилоти на медицински хеликоптери

Снимка: mtc.government.bg

На 20 декември премиерът Николай Денков в присъствието на министъра на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков ще връчи свидетелствата за летателна правоспособност (бревети) на първите 6 пилоти, които ще изпълняват операции по спешна медицинска помощ по въздух – HEMS. 

Знаковото събитие ще се проведе във въздушната база на Гранична полиция на летище София, където временно ще бъде базиран първият хеликоптер за спешна медицинска помощ по въздух.

Към момента България е единствената страна в ЕС без медицински хеликоптер.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Очакват се значими валежи в 10 области в Западна България

В четвъртък, 9 май, минималните температури в страната ще са между 9 и 14°, в София 12°. През деня ще е облачно и дъждовно. По-значителни валежи се очакват на запад. Максималните температури през деня ще се понижават и ще са от 16 до 21°, в..

публикувано на 08.05.24 в 20:05

България днес - 8 май 2024 г.

На Светла сряда в "България днес" говорим за българите зад граница и тяхната институционална връзка с родината. Подробно ще ви запознаем и с условията за придобиване на българско гражданство. Според последния доклад на службата на ЕС за наблюдение на..

публикувано на 08.05.24 в 19:00

Главчев пред западните посланици: Амбицията ни е през 2025 г. да въведем еврото

На среща с посланиците на страните членки на ЕС, САЩ, Обединеното Кралство и Швейцария служебният премиер Димитър Главчев заяви, че основната задача на оглавяваното от него правителство е провеждането на свободни и честни избори. Но..

публикувано на 08.05.24 в 16:21