Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Еврокомисията инвестира в българската отбранителна индустрия

Снимка: БТА

Доскоро традиционната българската отбранителна индустрия се разглеждаше като отживелица, но недалеч от българската граница се води интензивна война. Оказва се, че капацитетът на нашата индустрия за производство на боеприпаси, малки и леки въоръжения, ремонти на техника и оптически прибори предизвиква огромен интерес. Това каза министърът на отбраната Тодор Тагарев пред XIX Национален иновационен форум в София. 

По думите му, има инвестиции от Еврокомисията и се очакват решения за допълнително разширение на капацитета в отрасъла. Тагарев изрази надежда не просто да се построи една допълнителна технологична линия, а, работейки с водещи компании, българските фирми да въведат нови технологии, иновации и мениджмънт, за да се интегрират във веригата от доставчици на големите производители.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Форум в София обсъжда бизнес възможностите между България и Мароко

Българската търговско-промишлена палата организира днес в София българо-марокански бизнес форум. Събитието е подготвено със съдействието на Службата по търговско-икономически въпроси на България в Мароко и Палатата за търговия, промишленост и..

публикувано на 15.05.24 в 14:55

БНБ отчита ускорено нарастване на БВП в началото на годината

През първото тримесечие на 2024 г. реалният БВП на страната се повишава с ускоряващ темп, което е предпоставка за сходна годишна динамика, посочва икономическият бюлетин на Българска народна банка (БНБ). За растежа са допринесли подобреното..

обновено на 14.05.24 в 16:08

Предизвикателствата пред въвеждането на еврото в България обсъждат експерти

Международна конференция "България в еврозоната, кога?", посветена на ключовата тема за присъединяването на страата ни към еврозоната, перспективите и необходимите реформи това да се случи, ще се проведе на 14 май в София. Нейни организатори са..

публикувано на 14.05.24 в 07:10