Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Празничното настроение в София идва чрез изкуство, творчески занаяти и аромат на шоколад и вино

13
Снимка: Базар на изкуствата и творческите занаяти

В красива и уютна обстановка ни канят организаторите на Коледния базар на изкуствата и творческите занаяти. Той се провежда до 23 декември в достъпното пространство на Гранд хотел София и в част от Градската градина, разположена непосредствено до хотела.


Всичко, което предлага базарът е неповторимо и ценно, защото е изработено от талантливи български художници и майстори на художествени занаяти. На него може да се види голямо разнообразие от бижута, аксесоари, коледна декорация, кожени изделия, картини, лампи, сувенири, ръчно изплетени облекла, както и разнообразна козметика в съчетание с етерични масла.


Коледния дух ще допълва и ароматът на греяно вино, на канела, шоколад и на вкусни фермерски продукти, поднесени с финес и комплимент лично от производителя. Главен герой при посрещането на гостите на базара е самият Дядо Коледа. Той очаква с усмивка и празнични пожелания най-вече малките столичани, които могат да се снимат с него до входа на Градската градина.


Снимки: Базар на изкуствата и творческите занаяти


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Лили Иванова беше удостоена с Почетния знак на президента

Легендата на българската естрада Лили Иванова беше удостоена с Почетния знак на президента. Отличието беше връчено след нейния концерт на 20 май в Народния театър "Иван Вазов" за изключителната значимост на цялостното ѝ творчество към българската..

публикувано на 21.05.24 в 14:10
Снимка: Facebook /Българско неделно училище „Св. св. Кирил и Методий “ - Атина

Да съхраниш езика си, да опазиш своята идентичност далеч от дома… в Атина

"Емиграция – доброволното или насилствено напускане за дълъг период от време на страната на обитаване и заселване в друга страна, причинено от някаква отрицателна промяна в живота, била тя природна, икономическа или военна." 861 054 са българите..

публикувано на 21.05.24 в 12:15

България днес - 20 май 2024 г.

Своеобразен урок по българска история е днешното издание на предаването „България днес“. В студиото на Радио България гостува проф. Даниел Вачков, директор на Института за исторически изследвания в Българската академия на науките, който заедно с..

публикувано на 20.05.24 в 19:00