Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шипове ще помагат на МВР да се справя с хулиганите на пътя

Снимка: БТА

1300 помощни средства за принудително спиране на моторни превозни средства закупи МВР, които ще бъдат изпратени към всички областни дирекции и СДВР. Помощните средства могат да се разстилат като лента, дълга 6 метра. Всяко от тях е снабдено със 165 шипа и при преминаване на лек или товарен автомобил през лентата, те се забиват в гумата, тя започва постепенно да изпуска налягането, като не се пръска или нарязва, обясниха от ведомството.

Устройствата са  проектирани така, че с тях да се борави безопасно и да бъдат използвани ефективно  за принудително спиране на МПС само при крайна необходимост. Решението е взето на фона на зачестилите тежки инциденти при преследване от полицаи на трафиканти на мигранти.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Атанас Запрянов

Цивилните граждани може да преминават военно обучение

Стратегическият преглед на отбраната ще препоръча изследване на възможността цивилните да получават военно обучение, заяви служебният военен министър Атанас Запрянов. Военно обучение за цивилни - от "Нужно е" до "Хващам самолета и изчезвам"..

публикувано на 12.05.24 в 13:28

17 хиляди медицински сестри не достигат в здравната система

Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи настоява държавата да определи минимален брой медицински сестри във всяко лечебно заведение, за да се гарантира качествена грижа за пациентите. Същото предложение се отнася и за акушерките,..

публикувано на 12.05.24 в 11:32

Бързо влошаване на времето в планините в следобедните часове

В следобедните часове се очаква бързо влошаване на времето в планините, предупреждават от Планинската спасителна служба. Съветът към туристите е да са готови да слязат от високите части още в ранните следобедни часове. В момента условията за туризъм..

публикувано на 12.05.24 в 10:40