Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шипове ще помагат на МВР да се справя с хулиганите на пътя

Снимка: БТА

1300 помощни средства за принудително спиране на моторни превозни средства закупи МВР, които ще бъдат изпратени към всички областни дирекции и СДВР. Помощните средства могат да се разстилат като лента, дълга 6 метра. Всяко от тях е снабдено със 165 шипа и при преминаване на лек или товарен автомобил през лентата, те се забиват в гумата, тя започва постепенно да изпуска налягането, като не се пръска или нарязва, обясниха от ведомството.

Устройствата са  проектирани така, че с тях да се борави безопасно и да бъдат използвани ефективно  за принудително спиране на МПС само при крайна необходимост. Решението е взето на фона на зачестилите тежки инциденти при преследване от полицаи на трафиканти на мигранти.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Румен Радев: Предците ни завещаха да отстояваме българските национални интереси

Велико Търново е център на тържествата по случай 116-ата годишнина от обявяването на независимостта на България, провъзгласена на 22 септември 1908 година с манифест на княз Фердинанд Първи в църквата "Свети 40 мъченици", а след това обявена и в..

публикувано на 22.09.24 в 09:58

Велощафета Sofia Bike Relay в центъра на София в Деня на независимостта

В днешния Ден на независимостта от 10.00 часа ще се проведе първата по рода си корпоративна колоездачна щафета. Стартът на събитието, наречено Sofia Bike Relay, ще бъде даден пред националния стадион "Васил Левски" в София. Всеки от фирмените..

публикувано на 22.09.24 в 06:35
Димитър Главчев

България участва в Срещата на върха за бъдещето в Ню Йорк

Служебният премиер Димитър Главчев е на визита в САЩ, за да участва в Срещата на върха за бъдещето. Форумът, който се провежда на 22 и 23 септември в Ню Йорк, е основното събитие през т.нар. Седмица на високо равнище на ООН, в която участват държавните и..

публикувано на 22.09.24 в 06:10