Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Деца "уловиха" света, който носи усмивки

Снимка: mlsp.government.bg

Миговете, споделени със семейството и приятелите, уютът на родното място, любимото хоби, домашните любимци, времето сред природата създават света, който прави децата щастливи. Това стана ясно от множеството снимки на ученици от цяла България, които участваха във фотоконкурса "Светът, който носи усмивки!" на Министерството на труда и социалната политика  в партньорство с Министерството на образованието и науката. 

С него децата на България в училищна възраст бяха предизвикани да запечатат в кадър това, което ги кара да се усмихват. В конкурса се включиха десетки училища от цялата страна в три възрастови групи – 1 – 4 клас, 5 – 7 клас и 8 – 12 клас.

При най-малките като най-добра беше отличена фотографията на Валентин Гошев. Ученикът от 3 клас на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“, с. Сотиря, е заснел "последни слънчеви лъчи през първи приятелски усмивки".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

“Алфа рисърч”: 40% от българите не са прочели нито една книга през 2023 г.

Близо 73% от българите през м.г. не са посетили библиотека, а 40 на сто не са прочели нито една книга, показва изследване на “Алфа рисърч”, огласено в столичния “Гьоте институт”. Според изнесените данни около 63% от сънародниците ни не са ходили на..

публикувано на 18.05.24 в 09:35
Етнографският музей в Бургас

Етнокухня, старинни носии и орхидеи в „Европейската нощ на музеите” в Бургас и Несебър

Етнографският музей в Бургас ще ухае на храна. Там демонстрацията на етнокухня и кулинарни умения ще направи лично директорът на музея д-р Милен Николов. Той ще сготви свинско с лапад, зелен лук и гьозум по стара котленска рецепта. В Етнографския..

публикувано на 18.05.24 в 07:10

"Европейската нощ на музеите" с мащабна интердисциплинарна програма в София

За 20-и път София се присъединява към "Европейската нощ на музеите". Инициативата се организира от Френския институт в България, Министерството на културата и Столичната община в третата събота на месец май. В нощната програма жителите и гостите на..

публикувано на 18.05.24 в 06:25