Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът отличи с почетен знак българските военни в KFOR

Президент Румен Радев се срещна с българските военни в KFOR
Снимка: Мира Стефанова

Румен Радев връчи почетния знак на президента на българския контингент в KFOR. При срещата му с контингента в Косово, Радев разговаря и с командира на международната мисия ген. Йозкан Улуташ. България участва в мироопазващата мисията на НАТО в Косово от 2000 г. За това време българските военни са изпълнявали различни задачи. В операцията на KFOR са участвали над 1700 българи. Президентът заяви пред настоящия състав, че те представят България по достоен начин: "Да ви благодаря за професионалният и отговорен начин, по който изпълнявате тази важна мисия. Тя има огромен ефект върху сигурността и стабилността на целия регион, включително и за България. Знаете много добре какво се случи септември в Банска, което показа колко крехка е средата за сигурност тук“, поясни президентът.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

По съседски: Събития с балкански адрес

Много гърци избират новата възможност за гласуване по пощата Над 157 000 гръцки граждани са се регистрирали за гласуване по пощата на изборите за Европейски парламент на 9 юни, съобщава вестник "Катимерини", като се позовава на официални..

публикувано на 02.05.24 в 10:50

"Екзакта": ГЕРБ-СДС водят с 10% пред ПП-ДБ, ДПС е трета

25,9% от българите, заявили, че ще гласуват на парламентарните избори на 9 юни, посочват, че ще дадат гласа си за ГЕРБ-СДС, 16% - за ПП-ДБ, 14% - за ДПС, 13,8% - за "Възраждане", 9,6% - за БСП, 5,2% - за "Има такъв народ". Това показват данни от..

публикувано на 29.04.24 в 17:29
Андрей Ковачев

Евродепутати призовават големи компании да спрат рекламата в прокремълски медии на Балканите

Големи световни марки да спрат рекламите си в прокремълски медии на Балканите и най-вече в България и Сърбия – за това призовават в писмо група евродепутати, предаде кореспондентът на БНР в Брюксел Ангелина Пискова, цитирайки изданието “Политико”...

публикувано на 28.04.24 в 16:46