Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За Бъдника и Коледа се очаква пролетно време

На Бъдника и на Рождество Христово максималните температури ще са пролетни.
Снимка: архив

В неделя минималните температури ще са между 0 и 5°, в София ще е 1°. През деня облачността ще се разкъсва и намалява. След обяд над по-голямата част от страната ще се появи и слънце. Вятърът ще остане от северозапад, ще е до умерен, в Северна България и западната част на Горнотракийската низина и временно силен. Максималните температури ще са от 9 до 14°, в столицата 10°.

По Черноморието ще има променлива облачност, след обяд и слънце. Температурите на въздуха ще са до 8-12°. Морската е 9-10°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините до обяд ще е облачно, след обяд и слънчево. Температурата на 1200 м. надморска височина ще е 7°, на 2000 м. до минус 1°.

В понеделник и вторник ще е слънчево, вятърът ще отслабне, температурите ще са пролетни.

В Европа над Пиренейския п-ов, в Западното Средиземноморие, Южна Франция, Швейцария и Северна Италия ще е предимно слънчево. Над Апенинския п-ов и в Централното Средиземноморие ще е облачно, без валежи. В останалата част от континента ще вали - на запад дъжд, на изток сняг. Много ветровито ще е във Великобритания, Нидерландия, Германия, Полша, Чехия, Словакия и в Украйна.

На Балканите повече облачност ще има преди обяд над североизточната половина, на места там и ще превали, но след обяд облачността ще намалее до слънчево. Слънчево ще е и на юг. В Румъния и България ще е ветровито.

В Лондон и в Париж ще е 14 и 13°, В Берлин и в Москва се очакват 10 и минус 1°. В Мадрид и в Рим ще е 11 и 16°. В Белград и в Букурещ ще е 14 и 12°, в Истанбул 15°. Атина ще е най-топлата евростолица с 20°.

Във Ванкувър и Монреал ще е 5 и минус 1°, в Чикаго и в Ню Йорк ще е11 и 3°. В Лос Анжелис се очакват 16°, в Маями и в Мексико сити ще e 25 и 22°, в Буенос Айрес и в Рио де Жанейро ще е 29°. В Дубай ще е 26°, в Йерусалим 14°.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Очаква ни слънчев Великден

В неделя ще преобладава слънчево време. Следобед над планинските райони ще се развива купеста облачност, но само на изолирани места ще превали. В по-голямата част от страната ще бъде почти тихо, в Източна България – със слаб североизточен вятър...

публикувано на 04.05.24 в 18:30

Светият синод на БПЦ: Безбройни са Божиите дарове, но най-голям измежду тях е Възкресението

“ Победата над смъртта, която Богочовекът Господ наш Иисус Христос удържа над мрака и цялата всепоглъщаща и губителна сила на злото, е кулминацията, най-висшата и категорична изява на Божията любов към нас и към цялото творение .” Това заявяват в..

публикувано на 04.05.24 в 16:37

Неблагоприятен ден за планински туризъм

Лоши са условията за туризъм в планините, съобщиха от Планинската спасителна служба. По високите части вали дъжд и има мъгла. Над 2200 м надморска височина снежната покривка достига 5-10 см. Според прогнозата за времето на Националния институт по..

публикувано на 04.05.24 в 10:26