Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

По празниците облекчават паркирането и разреждат градския транспорт

Снимка: Ани Петрова

Възстановено е движението на столичния трамвай по ремонтираното скоростно трасе до квартал Княжево, съобщи Столична община. Цялостно е подменен релсовият път, контактната мрежа, изградени са нови перони и спирки. На 28 и 29 декември част от линиите на градския транспорт ще работят с празнични разписания. На 31 декември и 1 януари 2024 г. ще се движат само част от линиите на градския транспорт. Метрото ще върви на по-големи интервали. 

8 дни по празниците в столицата ще се паркира безплатно навсякъде. "Синята зона" и "Зелената зона" няма да работят от 23 до 27 декември и от 30 декември до 1 януари 2024 г.

В Пловдив и в Стара Загора паркирането ще е безплатно от 24 до 27 декември и от 31 декември до 1 януари. Във Варна паркирането в „Синя зона“ ще се заплаща в последния ден на 2023 г. Най-либерален е режимът в Кърджали, където ше се паркира свободно от 23 декември до 1 януари. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Продължава договарянето, как да се разпределят парите за висшите училища

Служебният кабинет осигури близо 80 млн. лв. допълнително за възнагражденията в държавните висши училища, съобщи правителствената пресслужба. Двете постановления за отпускане на средствата, за които служебният премиер Димитър Главчев пое ангажимент пред..

публикувано на 20.05.24 в 11:46

Когнитивно нетърпение, ниска самооценка, чалга култура… какъв е проблемът с децата ни?

Близо 10 на сто от 11-годишните у нас поне два пъти в живота си са били… пияни, 18% от момчетата и 13% от момичетата са пушили тютюневи цигари, а цели 19% от 15-годишните са употребявали канабис, сочи международно изследване на здравното..

публикувано на 20.05.24 в 11:45

Времето остава облачно с превалявания

В понеделник облачността ще остане предимно значителна и на места в западната половина от страната ще превалява. До вечерта валежите ще спират. Почти без валежи и с повече слънчеви часове ще бъде на изток. Максималните температури ще бъдат между 22° и..

публикувано на 19.05.24 в 18:30