Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слънчев и топъл за сезона четвъртък

Снимка: БГНЕС

През нощта ще бъде предимно ясно, а утре – предимно слънчево. Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад, в много райони ще стихва и сутринта на места в низините и котловините видимостта ще бъде намалена. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 0° и 5°, в София – около 1°, а максималните – предимно между 10° и 15°, в София – около 10°.

В планините ще бъде слънчево. Вятърът ще се ориентира от запад-югозапад и ще бъде слаб до умерен. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра - около 7°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще се ориентира от юг и ще бъде слаб, след обяд до умерен. Максималните температури ще бъдат 11°-13°, а на морската вода – 9°-11°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

На Балканския полуостров времето ще остане предимно слънчево. Температурите отново ще се повишат и ще бъдат по-високи от климатичните норми. В Атина ще бъде 18 градуса, в Истанбул – 13, в Букурещ и Белград – 12.

На Пиренейския полуостров облачността ще се увеличи, предимно значителна ще бъде тя над Западна Европа. В Северна Европа и Европейска Русия валежите ще бъдат главно от сняг, в южните райони на Скандинавския полуостров – значителни по количества. В Украйна ще бъде предимно слънчево, но след обяд над северните райони ще завали дъжд. Значителна ще бъде облачността над Централна Европа с краткотрайни валежи на север. На Апенинския полуостров ще преобладава слънчево време. В Рим ще бъде 15 градуса, в Париж и Мюнхен – 12, в Мадрид – 9, във Виена – 6, в Стокхолм – 3, в Санкт Петербург – минус 2, в Москва – минус 4.

В Кейптаун ще бъде 30 градуса, в Мелбърн – 21, в Ню Йорк – 12, в Чикаго – 7.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Перник посреща делегатите от Федерацията на европейските карнавални градове

Перник ще бъде домакин на откриващата се днес четиресет и четвърта годишна среща на Федерацията на европейските карнавални градове, съобщиха от общинската администрация. Очаква се над 100 делегати от 20 държави да изберат нов председател и ново..

публикувано на 13.05.24 в 06:00

Облачно време с превалявания в понеделник

В понеделник ще се задържи предимно облачно. Преди обед в Източна България все още ще вали дъжд. Следобед превалявания ще има на места в Западна България. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат между 7° и..

публикувано на 12.05.24 в 18:30
Атанас Запрянов

Цивилните граждани може да преминават военно обучение

Стратегическият преглед на отбраната ще препоръча изследване на възможността цивилните да получават военно обучение, заяви служебният военен министър Атанас Запрянов. Военно обучение за цивилни - от "Нужно е" до "Хващам самолета и изчезвам"..

публикувано на 12.05.24 в 13:28