Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И в петък ни очакват пролетни температури

Снимка: БГНЕС

През нощта ще преобладава ясно и почти тихо време. Минималните температури ще бъдат предимно между минус 2° и 3°, в София - около минус 1°. В петък ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността. Сутринта на места в низините и котловините ще има мъгла. Вятърът ще бъде предимно от запад, в Дунавската равнина и източните райони до умерен, а почти тихо ще бъде в Югозападна България. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 11° и 16°, в София - около 12°.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен западен вятър. Температурите ще останат без съществена промяна - максималната на височина 1200 м ще бъде около 14°, на 2000 м - около 7°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от югозапад. Максималните температури ще бъдат 13°-14°, а на морската вода – 8°-10°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

На Балканите ще остане сравнително топло и предимно слънчево. В повечето райони ще бъде почти тихо и на много места в равнините – мъгливо или с ниска слоеста облачност. В Атина ще бъде 19 градуса, в Истанбул – 15°, в Белград – 13°, в Букурещ – 12°.

Облачно с валежи от дъжд ще бъде на Британските острови, в Северна Франция, Германия и страните от Бенелюкс. Значителна облачност ще има над Скандинавския полуостров, в повечето райони ще превалява сняг, в южните – дъжд. Слабо ще вали в Северна Испания и Португалия, а предимно слънчево ще бъде в районите около Алпите и Карпатите. Над Апенинския полуостров облачността ще бъде предимно значителна, почти без валежи. 

В по-голямата част от Европейска Русия ще бъде облачно и мъгливо, ще има и валежи от сняг. Над Беларус, Украйна и южните райони от Европейска Русия облачността ще бъде разкъсана до предимно слънчево. В Рим ще бъде 14 градуса, във Виена – 13°, в Мюнхен – 12°, в Мадрид – 11°, в Париж – 10°, в Стокхолм – 5°, в Москва – 3°, в Санкт Петербург – 0°.

В Кейптаун ще бъде 27 градуса, в Мелбърн – 21°, в Ню Йорк – 13°, в Чикаго – 6°.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 20 май 2024 г.

Своеобразен урок по българска история е днешното издание на предаването „България днес“. В студиото на Радио България гостува проф. Даниел Вачков, директор на Института за исторически изследвания в Българската академия на науките, който заедно с..

публикувано на 20.05.24 в 19:00
Йорданка Чобанова

Еврочленството е донесло на България чист приход от над 21,3 млрд. евро

От 2007 г., когато България влиза в ЕС реалните доходи в страната са нараснали над 3 пъти. Покупателната способност е увеличена с 20%. През 2006 г. лихвата по ипотечните кредити в страната е била 8%, сега е 2,8%. За 17 години България е внесла в..

публикувано на 20.05.24 в 13:30
Варненският митрополит Йоан

Синодът ще избира сливенски владика между епископите Арсений и Герасим

На 26 май ще бъде синодалният избор на нов Сливенски митрополит, заяви пред БНТ Варненският митрополит Йоан, който е начело на Сливенската епархия до избор на нов владика. Светият синод ще избира между двама от най-влиятелните архиреи – епископ Арсений,..

публикувано на 20.05.24 в 12:01