Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мъгла преди обяд в низините, в новогодишната нощ - ясно време

Прогноза за времето на НИМХ за 31 декември 2023 г.

Снимка: БГНЕС

В неделя минималните температури ще са между 0 и 5°, в София ще е 1°. Сутринта облачността ще се разкъса и над по-голямата част от страната ще е слънчево. Облаци ще има над крайните южни райони, но без валежи. Преди обяд в низините и котловините ще има мъгла. Максималните температури ще са от 9 до 14°, в столицата 10°.

По Черноморието ще е облачно, но без валежи. На север ще се проясни до слънчево. Температурите на въздуха ще са до 10-12°. Морската вода е 8-10°. Вълнението на морето ще е 1 бал.

Над планините ще има разкъсана облачност и слънце с до умерен югозападен вятър. Температурата на 1200 м. надморска височина ще е 9°, на 2000 м. до 1°.

В новогодишната нощ ще е ясно, а през деня на 1 януари - и мъгливо край водните басейни. Температурите леко ще се понижат. 

В Европа на 31 декемврина запад и по-голямата част от Пиренейския п-ов, във Франция и Британските о-ви, в Германия, Дания и Северна Италия ще има валежи и гръмотевици. Слънчево ще остане на юг в Испания и Португалия. Над останалите райони от континента ще е облачно, но без валежи. Слънчево ще е в Украйна. В останалата част от Източна Европа и на Скандинавския п-ов ще превалява сняг. 

На Балканите в неделя ще бъде предимно слънчево. Значителна облачност, но без валежи, ще има над крайните северозападни и южни райони, до обяд и над източните.

В Лондон и в Париж ще е 9°, В Берлин и в Москва се очакват 8 и 3°. В Мадрид и в Рим ще е 11 и 15°. В Белград и в Букурещ ще е 15 и 11°, в Истанбул 15°. Атина ще е най-топлата евростолица със17°. 

Във Ванкувър и Монреал ще е 9 и 2°, в Чикаго и в Ню Йорк ще е 3°. В Лос Анжелис се очакват 15°, в Маями и в Мексико сити ще e 20 и 22°, в Буенос Айрес и в Рио де Жанейро ще е 26 и 30°. В Дубай ще е 27°, в Йерусалим 17°. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Неблагоприятен ден за планински туризъм

Лоши са условията за туризъм в планините, съобщиха от Планинската спасителна служба. По високите части вали дъжд и има мъгла. Над 2200 м надморска височина снежната покривка достига 5-10 см. Според прогнозата за времето на Националния институт по..

публикувано на 04.05.24 в 10:26

В Русе започват безплатни пешеходни обиколки Ruse Summer Free Tour

Безплатните пешеходни обиколки в Русе Ruse Summer Free Tour на английски език, насочени към българските и чуждестранните гости на града, започват в събота, 4 май. Техният маршрут включва най-емблематичните сгради и места в централните части на Русе...

публикувано на 04.05.24 в 07:10
Из Искърското дефиле

Облачна събота, на места - валежи

През следващото денонощие ще се задържи предимно облачно. Ще има и валежи от дъжд с гръмотевици, значителни на места, главно в планинските райони, а около Дунав - слаби. Вечерта от север валежите ще спират. Минималните температури ще са между 8° и 13° ,..

публикувано на 03.05.24 в 19:05