Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ученици от българското малцинство в албанското село Запод с подаръци за Нова година

4
Снимка: Фейсбук

Учениците от училище „Имер Мата“ в село Запод, Община Кукъс получиха новогодишни подаръци от българското посолство в Албания – информира дружеството „Българите в Албания“ с председател Ахмет Бала. В традиция се превръща в края на годината да бъдат раздавани подаръци на децата, за което и преподавателите, и родителите са благодарни, се казва още в съобщението. Малчуганите си тръгнаха с раници, пълни с лакомства и полезни предмети, брандирани с български символи.  


"Безкрайно сме благодарни на Посолствота на Република България в Албания за непрестанните дарения за нашето училище" - написаха в своята фейсбук страница и от училище "Имер Мата". 


Припомняме, че през септември в същото училище беше открита първата компютърна училищна зала в целия регион на Кукъска Гора. Зад идеята стоят усилията на няколко български дарители, на българското дружество „Наша Гора“ и на Посолството на Република България в Тирана. Така повече от 250 ученици могат да навлязат в света на технологиите и да подпомагат своето обучение. 


Още снимки и видео от атмосферата в училището след връчването на новогодишните подаръци от българската страна можете да видите от публикацията във Фейсбук страницата на училище "Имер Мата" ТУК

Снимки: Фейсбук страница на Училище „Имер Мата“ – Запод 

По публикацията работи: Красимир Мартинов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Долината на розите и българската красота в Роке Саенс Пеня, Аржентина

България се включи на традиционното за 1 май Дефиле на ретро автомобили в Президенсия Роке Саенс Пеня, провинция Чако, в далечна Аржентина, когато се отбелязва годишнината от създаването на селището. На дефилето се представят различните местни етнически..

публикувано на 03.05.24 в 10:29
Снимка: facebook.com/bulgariansocietyofnevada

Българска фиеста подготвят сънародниците ни в Лас Вегас навръх Великден

Великден ще събере сънародниците ни в Лас Вегас на вече традиционния Български фестивал. Тази година организаторите от Българо-американската асоциация в Невада са решили да направят събитието малко по-рано – на 5 май, за да съвпадне с православния..

публикувано на 03.05.24 в 09:25

Български роман на Панаира на книгата в Буенос Айрес

На провеждащия се в момента Панаир на книгата в Буенос Айрес – едно от най-авторитетните изложения на печатни произведения в Южна Америка, ще бъде представен философският роман "Преди сътворението" на писателя Христо Славов. За това съобщава..

публикувано на 03.05.24 в 08:45