Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слабо понижение на температурите във вторник

Снимка: БГНЕС

През нощта облачността от северозапад ще се увеличи и на места в Северозападна България, а след полунощ и на изток ще превали слаб дъжд. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, но ще бъде слаб. Минималните температури ще бъдат между 0° и 5°, в София 2°. Утре денят ще започне с облачно време, на места със слаби валежи от дъжд, но още преди обяд от северозапад облачността ще започне бързо да се разкъсва и намалява. Ще духа слаб до умерен западен вятър, който вечерта ще се ориентира от югозапад. Дневните температури слабо ще се понижат и максималните ще бъдат между 7° и 12°, в София 8°.

Над планините ще бъде предимно облачно с валежи от сняг, под 1200-1300 м от дъжд. След обяд облачността ще започне да се разкъсва и намалява. Ще духа слаб до умерен, по високите части на Рила и Пирин силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 5°, на 2000 м – около 0°.

Над Черноморието ще бъде облачно със слаби валежи от дъжд. По-късно след обяд облачността ще започне да се разкъсва и намалява, първоначално по северното крайбрежие. Ще духа слаб до умерен западен, вечерта югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат 9°-12°, а на морската вода – 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

На Балканите облачността ще бъде предимно значителна. С преминаването на студен атмосферен фронт на места от северозапад на югоизток ще превали дъжд, в планините – сняг. В Атина ще бъде 18 градуса, в Истанбул – 15, в Белград – 13, в Букурещ – 11.

Над по-голямата част на Европа облачността ще бъде значителна. В Западна Европа ще вали дъжд, в Централна – дъжд и сняг, в южните части на Източна Европа и на Скандинавския полуостров - сняг. В останалата част от Източна и Северна Европа ще бъде почти без валежи. На Пиренейския и Апенинския полуостров облачността ще бъде разкъсана, преди обяд в Италия до предимно слънчево, но от север ще се увеличава, ще има валежи от дъжд. В Рим ще бъде 15 градуса, в Мадрид и Париж – 12, в Мюнхен – 9, във Виена – 6, в Стокхолм – минус 2, в Москва – минус 16, в Санкт Петербург – минус 18.

В Кейптаун ще бъде 32 градуса, в Мелбърн – 24, в Ню Йорк – 7, в Чикаго – 4.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Из Искърското дефиле

Облачна събота, на места - валежи

През следващото денонощие ще се задържи предимно облачно. Ще има и валежи от дъжд с гръмотевици, значителни на места, главно в планинските райони, а около Дунав - слаби. Вечерта от север валежите ще спират. Минималните температури ще са между 8° и 13° ,..

публикувано на 03.05.24 в 19:05

Православни християни изпълниха храмовете на Разпети петък

Въпреки дъжда в различни краища на България храмовете в страната се изпълниха с вярващи на Разпети петък. В София много от тях посетиха митрополитския катедрален храм "Света Неделя". Поклонението продължава през целия ден. Вечерта в храма ще бъде..

публикувано на 03.05.24 в 17:22

Вход свободен и войнишка боб чорба във Военноисторическия музей за 6 май

С Ден на отворени врати ще бъде отбелязан на 6 май Денят на храбростта и празникът на Българската армия в Националния военноисторически музей в София, Военноморския музей и Парк-музей „Владислав Варненчик“ във Варна и в Музея на авиацията в..

публикувано на 03.05.24 в 12:10