Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слабо понижение на температурите във вторник

Снимка: БГНЕС

През нощта облачността от северозапад ще се увеличи и на места в Северозападна България, а след полунощ и на изток ще превали слаб дъжд. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, но ще бъде слаб. Минималните температури ще бъдат между 0° и 5°, в София 2°. Утре денят ще започне с облачно време, на места със слаби валежи от дъжд, но още преди обяд от северозапад облачността ще започне бързо да се разкъсва и намалява. Ще духа слаб до умерен западен вятър, който вечерта ще се ориентира от югозапад. Дневните температури слабо ще се понижат и максималните ще бъдат между 7° и 12°, в София 8°.

Над планините ще бъде предимно облачно с валежи от сняг, под 1200-1300 м от дъжд. След обяд облачността ще започне да се разкъсва и намалява. Ще духа слаб до умерен, по високите части на Рила и Пирин силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 5°, на 2000 м – около 0°.

Над Черноморието ще бъде облачно със слаби валежи от дъжд. По-късно след обяд облачността ще започне да се разкъсва и намалява, първоначално по северното крайбрежие. Ще духа слаб до умерен западен, вечерта югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат 9°-12°, а на морската вода – 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

На Балканите облачността ще бъде предимно значителна. С преминаването на студен атмосферен фронт на места от северозапад на югоизток ще превали дъжд, в планините – сняг. В Атина ще бъде 18 градуса, в Истанбул – 15, в Белград – 13, в Букурещ – 11.

Над по-голямата част на Европа облачността ще бъде значителна. В Западна Европа ще вали дъжд, в Централна – дъжд и сняг, в южните части на Източна Европа и на Скандинавския полуостров - сняг. В останалата част от Източна и Северна Европа ще бъде почти без валежи. На Пиренейския и Апенинския полуостров облачността ще бъде разкъсана, преди обяд в Италия до предимно слънчево, но от север ще се увеличава, ще има валежи от дъжд. В Рим ще бъде 15 градуса, в Мадрид и Париж – 12, в Мюнхен – 9, във Виена – 6, в Стокхолм – минус 2, в Москва – минус 16, в Санкт Петербург – минус 18.

В Кейптаун ще бъде 32 градуса, в Мелбърн – 24, в Ню Йорк – 7, в Чикаго – 4.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Облачно време с превалявания в понеделник

В понеделник ще се задържи предимно облачно. Преди обед в Източна България все още ще вали дъжд. Следобед превалявания ще има на места в Западна България. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат между 7° и..

публикувано на 12.05.24 в 18:30
Атанас Запрянов

Цивилните граждани може да преминават военно обучение

Стратегическият преглед на отбраната ще препоръча изследване на възможността цивилните да получават военно обучение, заяви служебният военен министър Атанас Запрянов. Военно обучение за цивилни - от "Нужно е" до "Хващам самолета и изчезвам"..

публикувано на 12.05.24 в 13:28

17 хиляди медицински сестри не достигат в здравната система

Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи настоява държавата да определи минимален брой медицински сестри във всяко лечебно заведение, за да се гарантира качествена грижа за пациентите. Същото предложение се отнася и за акушерките,..

публикувано на 12.05.24 в 11:32