Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благотворителна разпродажба на коледни украшения в Ню Йорк за български деца  

4
Снимка: gergananyc.com

Българското училище “Гергана” в Ню Йорк организира благотворителна разпродажба на коледни украшения, изработени от децата от столичното ателие “Прегърни ме”. Учениците украсиха коледните елхи с красивите играчки от България. 

“Гергана” спонсорира ателието за шеста поредна година. През 2024 г. проектите на децата, лишени от родителска грижа, ще бъдат подкрепени с над 5 хил. лв. 

“Мили приятели в България, САЩ и по света, помагайте на благородната кауза на “Прегърни ме” през цялата година и дайте шанс на децата в неравностойно положение да растат и учат в хубави училища в София, да имат незабравими ваканции и да продължат образованието си след това”, призовават от българското училище, което прегръща каузата на ателието, организирайки съвместни работилници на своите ученици и възпитаниците на “Прегърни ме” и благотворителни концерти.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Илияна Йотова откри в Мюнстер българския народен събор “Нишка от корен”

“ Няма малка България, има една България и тя е нашата Родина. Независимо къде сме избрали да живеем, ни свързва нишка, здрава като Кубратовия сноп .” С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова се обърна към сънародниците ни в Мюнстер на откриването на..

публикувано на 19.05.24 в 10:35

Най-много избирателни секции ще има в Турция за вота на 9 юни

Централната избирателна комисия определи местата и броя на избирателните секции в държавите, в които ще се гласува на 9 юни т.г. за национален и за европейски парламент. Най-много избирателни секции ще има в Турция – 166. В Обединено кралство..

публикувано на 18.05.24 в 17:04
Зографски манастир в Атон

Изложба “Атон в рисунки и фотографии” се открива в Рим по случай 24 май

Изложба “Атон в рисунки и фотографии” ще бъде открита на 22 май в Папския латерански университет в Рим. Събитието, което ще се проведе под патронажа на президента Румен Радев, е част от програмата на Българската православна църковна община “Свети..

публикувано на 18.05.24 в 11:03