Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов: Министрите, които не се справят с работата, ще бъдат сменени 

Снимка: БТА

Като дойде 6 март, ще видите каква ще бъде ротацията, заяви в Бургас лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод уговорената смяна на премиера Николай Денков с външния министър Мария Габриел. Той добави, че по негово време България е имала добър министър-председател, визирайки себе си, но сега е по-добре работата да се съсредоточи върху партиите и структурите.  

“В момента действа изключително демократичен принцип на жесток самоконтрол между всички участници в управлението, което е добро за държавата”, каза още Бойко Борисов. По думите му, предстои анализ на работата на всеки министър и ако някой не е осъществил голям напредък, ще бъде сменен. Сега обаче най-важното, според лидера на ГЕРБ, е регионалнотото министерство да изработи плана и правилата, които да осигурят проектите на общините в цялата страна.  

Бойко Борисов каза още, че във всяка партия има качествени хора, но припомни, че ДПС са заявили отказа си да участват с министри в кабинета.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 20 май 2024 г.

Своеобразен урок по българска история е днешното издание на предаването „България днес“. В студиото на Радио България гостува проф. Даниел Вачков, директор на Института за исторически изследвания в Българската академия на науките, който заедно с..

публикувано на 20.05.24 в 19:00
Йорданка Чобанова

Еврочленството е донесло на България чист приход от над 21,3 млрд. евро

От 2007 г., когато България влиза в ЕС реалните доходи в страната са нараснали над 3 пъти. Покупателната способност е увеличена с 20%. През 2006 г. лихвата по ипотечните кредити в страната е била 8%, сега е 2,8%. За 17 години България е внесла в..

публикувано на 20.05.24 в 13:30
Варненският митрополит Йоан

Синодът ще избира сливенски владика между епископите Арсений и Герасим

На 26 май ще бъде синодалният избор на нов Сливенски митрополит, заяви пред БНТ Варненският митрополит Йоан, който е начело на Сливенската епархия до избор на нов владика. Светият синод ще избира между двама от най-влиятелните архиреи – епископ Арсений,..

публикувано на 20.05.24 в 12:01