Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България е сред любимите дестинации на любителите на маратоните

Снимка: БТА

Сравнително новият за България спортен туризъм с бързи темпове печели все повече фенове. Събитията за любителите на бягането на всякакви дистанции привличат не само българи, но и чужденци, предаде БНТ. През отминалата 2023 г. само софийският маратон беше посетен от над 5000 души от над 54 държави. Събитието е предпочитано и е в каледнара на световната лека атлетика. Бегачите от чужбина най-често пристигат у нас с компания - семействата си или с приятели, и остават за повече от един ден, за да разгледат българските забележителности.

През 2024 г. календарът на спортните събития в България също е богат. След Софийския маратон най-много чужденци привличат ултра маратоните - Персенк, Пирин, Трявна, Трън Ултра, Дунав Ултра и емблематичното Витоша 100.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Унищожиха невзривен боеприпас, намерен в столичен квартал

Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривен боеприпас, открит вчера в столичния квартал “Възраждане”, съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната. Става дума за силно корозирала авиобомба. Унищожаването на боеприпаса е..

публикувано на 27.04.24 в 11:04

Разходки в планините са препоръчителни до обед

До обед има добри условия за планински разходки с изключение на Стара планина, където е мъгливо и превалява дъжд, съобщиха от Планинската спасителна служба. Следобед се очаква времето да се влоши и не е препоръчително хората да се разхождат в..

публикувано на 27.04.24 в 09:37

Раздават семена от устойчиви сортове, плодни и медоносни дръвчета в Севлиево

"Каквото посееш, това ще пожънеш”, казва народът. А пролетта е време за сеитба. По традиция, по това време на годината Севлиево е домакин на едно дългоочаквано събитие, свързано със земеделския бит на българина. През този уикенд в града ще се..

публикувано на 27.04.24 в 09:15