Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България е сред любимите дестинации на любителите на маратоните

Снимка: БТА

Сравнително новият за България спортен туризъм с бързи темпове печели все повече фенове. Събитията за любителите на бягането на всякакви дистанции привличат не само българи, но и чужденци, предаде БНТ. През отминалата 2023 г. само софийският маратон беше посетен от над 5000 души от над 54 държави. Събитието е предпочитано и е в каледнара на световната лека атлетика. Бегачите от чужбина най-често пристигат у нас с компания - семействата си или с приятели, и остават за повече от един ден, за да разгледат българските забележителности.

През 2024 г. календарът на спортните събития в България също е богат. След Софийския маратон най-много чужденци привличат ултра маратоните - Персенк, Пирин, Трявна, Трън Ултра, Дунав Ултра и емблематичното Витоша 100.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Преходът към либерализация на пазара на електричество ще е юли-декември 2025 г.

Приемайки окончателно изменения в Наредбата за регулиране на цените на електрическата енергия, Комисията за енергийно и водно регулиране набеляза следващия етап от либерализацията на пазара на електроенергия, предвиждащ пълна либерализация на..

публикувано на 07.05.24 в 19:20

38% от българите виждат в развитието на изкуствения интелект проблем

Развитието на изкуствения интелект поделя нагласите сред българите, но като че ли притеснението надделява. Това показват резултати от изследване на социологическата агенция "Галъп интернешънъл". 21% от анкетираните казват, че изкуственият..

публикувано на 07.05.24 в 18:54
Росица Матева

Подготовката на изборите върви нормално

“Подготовката за изборите 2 в 1 върви нормално и в срок”. Това заяви заместник-председателят и говорител на Централна избирателна комисия Росица Матева. Днес изтича срокът за заличаване на регистрациите на партии и коалиции. Очаква се общо в..

публикувано на 07.05.24 в 16:10