Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Радев ще сезира КС заради промените в Конституцията

Румен Радев
Снимка: БГНЕС

Моето първо действие през настоящата година е да сезирам Конституционния съд за бруталното и в много отношения некомпетентно посегателство върху българската Конституция, заяви президентът Румен Радев след водосвета на бойните знамена в София. Мотивите му ще станат ясни в понеделник и ще бъдат “доста обемисти”.

Според държавния глава влизаме в Новата година със смесени чувства и половинчати решения – полуконституция, полушенген, полуистина, полубюджет, полуреформи, полууправление. “Когато политическият разгул и търговията с националния суверенитет започнат да се приемат за норма, цената е националното достойнство и превръщането ни във втора категория европейски граждани”, изтъкна той.

Румен Радев прогнозира, че 2024 г. ще бъде година на избори не само за Европейски парламент, но и между войната и мира, между националното самоунижение и достойното ни европейско бъдеще, между примирението и действията.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димитър Главчев

Димитър Главчев: Служебният кабинет ще направи всичко възможно да има честни избори

Служебното правителство ще направи всичко възможно, за да няма практики, които да попречат на честността на изборите, увери премиерът Димитър Главчев. Пред журналисти министър-председателят заяви, че кабинетът работи за осигуряване на честен и..

публикувано на 06.05.24 в 12:14
Румен Радев

Във време на кризи, войни и несигурност не можем да си позволим неглижиране на Българската армия

“ Напоследък започнахме да свикваме с честата смяна на правителства и парламенти, но в днешното време на кризи, войни и несигурност не можем да си позволим да свикнем с неглижирането на Българската армия, където процесите по модернизация и грижа за..

публикувано на 06.05.24 в 11:39

По съседски: Събития с балкански адрес

Много гърци избират новата възможност за гласуване по пощата Над 157 000 гръцки граждани са се регистрирали за гласуване по пощата на изборите за Европейски парламент на 9 юни, съобщава вестник "Катимерини", като се позовава на официални..

публикувано на 02.05.24 в 10:50