Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Подаден е жълт код за студено време над по-голямата част от страната

Снимка: БГНЕС

Във вторник още през нощта ще завали сняг почти над цялата страна. В Северна България и планинските райони ще се образува снежна покривка. През деня валежите ще отслабнат. Ще е студено почти без дневен ход на температурите. Около 14 часа прогнозата е температурите да са между минус 5° и 0°, в София ще е минус 3°. 

По Черноморието ще вали дъжд, примесван със сняг. От север ще духа силен, студен вятър. Температурите на въздуха ще са между минус 3° до 2°. Морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще е 4 бала.

Над планините ще е облачно с валежи от сняг, които преди обяд ще отслабнат. Температурата на 1200 м надморска височина ще е минус 3°, на 2000 м до минус 7°.

В сряда ще е слънчево, но студено с минимални температури между минус 10° до минус 5° и максимални около нулата. Вятърът ще отслабне. В четвъртък от запад се очаква затопляне.

В Европа сняг ще вали над Алпите, във Финландия, над по-голямата част от Европейска Русия и на места в Беларус. Над Скандинавския п-ов, Дания, Прибалтика и Украйна ще има ниска облачност и мъгла. Над Британските о-ви, Бенелюкс, Германия, Полша, Чехия и Словакия ще е предимно слънчево. Над Южна Италия ще вали дъжд.

На Балканите под влияние на средиземноморски циклон на юг и в периферията на обширен антициклон на север ще е облачно с валежи предимно от сняг. В Гърция и Егейско море ще вали дъжд.

В Лондон и в Париж ще е 4° и 0°, в Берлин и в Москва се очакват минус 3° и минус 7°. В Мадрид и в Рим ще е 6° и 11°. В Белград и Букурещ ще е минус 3° и 0°, в Истанбул ще е 6°. Атина ще е най-топлата евростолица с 14°. 

Във Ванкувър и Монреал ще е 7° и минус 4°, в Чикаго и в Ню Йорк ще е 3° и 2°. В Лос Анжелис се очакват 16°, в Маями и в Мексико сити ще e 26° и 23°, в Буенос Айрес и в Рио де Жанейро ще е 30° и 32°. В Дубай ще е 28°, в Йерусалим 19°.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Времето остава облачно с превалявания

В понеделник облачността ще остане предимно значителна и на места в западната половина от страната ще превалява. До вечерта валежите ще спират. Почти без валежи и с повече слънчеви часове ще бъде на изток. Максималните температури ще бъдат между 22° и..

публикувано на 19.05.24 в 18:30

Вечерни бдения в цялата страна в съпричастност към болните от ХИВ/СПИН

Под мотото “Помним! Приемаме! Подкрепяме!” ще премине днешният Международен ден за съпричастност към засегнатите от ХИВ/СПИН. По този повод в 28-те областни града ще се проведат вечерни бдения, тъй като запалената свещ символизира вярата, че заедно..

публикувано на 19.05.24 в 17:10
Пламен Димитров

Университетите ще получат утре обещаните увеличения, е уверил образователният министър

Служебният образователен министър Галин Цоков е уверил, че заложените 39 млн. лв. в бюджета за висшето образование ще бъдат преведени утре на университетите, съобщи пред БНР президентът на КНСБ Пламен Димитров. Така заплатите на асистентите ще..

публикувано на 19.05.24 в 16:01