Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Запазват се положителните максимални температури

Снимка: ПСС при БЧК

През нощта ще преобладава ясно време. Минималните температури ще бъдат между минус 7° и минус 2°, в София – около минус 6°. В понеделник преди обяд над Източна България ще бъде предимно слънчево, докато от запад облачността бързо ще се увеличава и до края на деня над цялата страната ще бъде значителна. Привечер на отделни места в Западна България ще има слаби валежи от дъжд и мокър сняг. Ще духа слаб, в североизточните и планинските райони – умерен югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 5° и 10°, в София – около 5°.

Над планините облачността от запад ще се увеличава и вплътнява и привечер на места в Западна България ще превали сняг. Повече слънчеви часове ще има преди обяд над масивите на изток. Ще духа умерен, по високите и открити части – силен запад-югозападен вятър. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 3°, на 2000 м – около минус 3°.

Над Черноморието преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след пладне облачността ще се увеличи. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще бъдат между 7° и 10°, а на морската вода – 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Балканите ще бъдат в челото на циклон с център над Хърватия. По крайбрежието на Адриатическо море и в Гърция ще вали дъжд, в Сърбия и Словения – сняг. На изток облачността ще бъде предимно значителна, но почти без валежи. В Атина ще бъде 16 градуса, в Истанбул – 12, в Букурещ и Белград – 10.

По-голямата част от Европа ще остане под влияние на обширен и дълбок циклон с център над Южна Швеция и остров Готланд. Ще бъде предимно облачно и с валежи от сняг, интензивни в акваторията на Северно море и Нидерландия, а в южните райони на Скандинавския полуостров, Полша, Прибалтика и Европейска Русия количествата ще бъдат значителни. Дъжд ще вали в южните райони на Франция, Бискайския залив, Пиренейския полуостров и Южна Италия. На Британските острови ще бъде предимно слънчево. В Мадрид и Рим ще бъде 15 градуса, в Париж и Виена – 3, в Мюнхен – 1, в Стокхолм и Москва – минус 4, в Санкт Петербург – минус 9.

В Мелбърн ще бъде 28 градуса, в Кейптаун – 27, в Ню Йорк – 1, в Чикаго - минус 17.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчева и топла неделя

В неделя ще бъде предимно слънчево. Следобед над източните райони ще има купеста облачност, но вероятността за валежи е малка. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат между 5° и 10°, в София - около 7°, а..

публикувано на 27.04.24 в 18:30

Унищожиха невзривен боеприпас, намерен в столичен квартал

Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривен боеприпас, открит вчера в столичния квартал “Възраждане”, съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната. Става дума за силно корозирала авиобомба. Унищожаването на боеприпаса е..

публикувано на 27.04.24 в 11:04

Разходки в планините са препоръчителни до обед

До обед има добри условия за планински разходки с изключение на Стара планина, където е мъгливо и превалява дъжд, съобщиха от Планинската спасителна служба. Следобед се очаква времето да се влоши и не е препоръчително хората да се разхождат в..

публикувано на 27.04.24 в 09:37