Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ротацията на премиерите трябва да се осъществи възможно най-бързо и гладко

Снимка: gov.bg

На 6 март най-късно кабинетът трябва да е подал оставка, за да може максимално бързо да встъпи в длъжност новият с премиер Мария Габриел, каза настоящият министър-преседател Николай Денков, който е в Давос за участие в Световния икономически форум. 
Според него ротацията е чисто технически въпрос и той трябва да се осъществи възможно най-бързо и гладко. Смените в кабинета не могат да са самоцел, подчерта Денков и уточни, че никога не е искал оставката на министъра на вътрешните работи, а по отношение на министъра на отбраната коментира, че  критиките към един министър, не са повод да се иска неговата смяна.
Що се отнася до Световния икономически форум в Давос Денков подчерта, че надсловът на срещата тази година - "Възстановяване на доверието", означава, че обществата трябва да върнат общите си цели. „Това, което виждаме като общ проблем, не са само външните опасности, каквито са войните или беше пандемията. Виждаме като огромен проблем използването на тези външни опасности, за да се разединят обществата, да се настроят едни групи хора срещу други групи“, допълни премиерът.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Козите в помощ на горите – иновация в предотвратяването на горските пожари

В началото на лятото, когато температурите все още не са толкова високи, а пролетните дъждове са достатъчно обилни, изглежда че е рано да се говори за горски пожари. Но според експертите, ако отсега не се вземат превантивни мерки, в идните месеци..

публикувано на 03.06.24 в 10:35

Изложба подпомага деца на загинали пожарникари

"С очите си видях опасност" – така е наречена благотворителната изложба, която може да бъде видяна от 4 до 21 юни в галерия "Икар" в София. Експозицията е в подкрепа на деца на загинали и пострадали при изпълнение на служебните си задължения..

публикувано на 03.06.24 в 08:35

Награждават финалистите в конкурса по програмиране CodeIT

На 3 юни ще се състои церемонията по награждаване на финалистите в 24-ото издание на конкурса по програмиране CodeIT. По традиция състезанието се провежда под патронажа на държавния глава - президента Румен Радев. Тази година участниците са от България,..

публикувано на 03.06.24 в 06:30