Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Засилва се интересът към електромобилите в България

Снимка: EVN България

Независимо от високата цена и недостатъчния брой зарядни станции и съответна инфраструктура, електромобилите се радват на все по-голям интерес в България, посочва сайтът Инвестор БГ

Според справка на електронното издание, през изминалата 2023г. в страната ни са регистрирани 2522 нови електромобила, което представлява 5.9% от общия пазар на нови леки автомобили в страната. За сравнение, през 2022г. регистрираните коли на ток са били 1176, съставляващи 3.5% от общия пазар.

През изминалата година към броя на новите електрически превозни средства се добавят още 3041 употребявани, което категорично потвърждава нарастващото търсене на автомобили на ток. Освен ниската себестойност на придвижването, важен фактор за купувачите на този тип коли е и безплатното паркиране в градската среда, независимо от платените почасови ограничения за престой в Синя и Зелена зона. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Спряха пети блок на АЕЦ “Козлодуй” за презареждане с ядрено гориво

Пети блок на АЕЦ “Козлодуй” е спрян за планов годишен ремонт и презареждане с ядрено гориво до средата на юни т.г., съобщават от централата. В изпълнение на програмата за диверсификация реакторът ще бъде зареден с касети, произведени от..

публикувано на 05.05.24 в 15:55

ЕЦБ с положителна оценка за Закона за въвеждане на еврото в България

На 2 май 2024 г. Управителният съвет на Европейската централна банка е приел становище, с което изразява положителна оценка по проекта на Закон за въвеждане на еврото в Република България. От ЕЦБ са приветствали целта на законопроекта да се създадат..

публикувано на 03.05.24 в 11:17

800 хиляди българи ежегодно заминават за сезонна работа в чужбина

Около 800 000 българи ежегодно търсят препитание като сезонни работници в чужбина. Това заяви пред БНР Валентина Васильонова, председател на Федерацията на независимите синдикати в земеделието към КНСБ. По думите ѝ, Северозападна България..

публикувано на 02.05.24 в 16:29