Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров е в третия кръг на Australian Open

Григор Димитров
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Най-успешният български тенисист Григор Димитров за девети път в кариерата си стигна до третия кръг на Откритото първенство на Австралия. Това стана след като поставеният под номер 13 в схемата българин победи Танаси Кокинакис с 6:3, 6:2, 4:6, 6:4 след 3 часа и половина игра. Така той записа седми успех за годината без да е допуснал загуба.
Следващият съперник на Димитров е португалецът Нуно Боржеш, който неочаквано отстрани №23 в схемата Алехандро Давидович Фокина от Испания след 7:6(7), 6:3, 6:3.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Нов български университет представя специалностите си с възможност за обучение на френски език

Едно от висшите училища у нас, което предлага специалности с възможност за обучение на френски език, е Нов български университет (НБУ). Сред тях са "Политически науки" и "Приложни чужди езици за администрация и управление (на английски и втори чужд..

публикувано на 26.06.24 в 11:00
Снимка: facebook.com/groups/mursalevo

Как Европейското първенство по футбол оживи селски площад в България

"Много малко му трябва на човек, за да създаде условия за това да бъдем заедно" – думите са на младия Станислав Грозданов и се превръщат в движеща сила за "събуждането" на едно българско село в разгара на футболното лято на Стария континент. Само на..

публикувано на 26.06.24 в 10:25

Ден за противодействие на наркоманиите

На 26 юни всички хора по света са приканени да изразят своята съпричастност и активна позиция в битката с разпространението на наркоманията. По повод Международния ден за борба със злоупотребата и с нелегалния трафик на наркотици,столични..

публикувано на 26.06.24 в 08:42