Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Испанската фотографка Кристина де Мидел представя в София "По ръба на реалността"

Снимка: Бруно Морайс/Национална галерия

Испанската фотографка Кристина де Мидел гостува в София по покана на фестивала „ФотоФабрика“. Изложбата ѝ представя кадри от пет от най-популярните ѝ фотографски серии, включително „Афронавти“ и „Това направи омразата“, които ѝ донасят огромна популярност и световно признание. Откриването е на 25 януари, четвъртък, в 18.30 часа в Наоционалната галерия – Двореца в София. 

Кристина де Мидел ще присъства на откриването на експозицията и ще има публична лекция на 27 януари, събота, от 17.00ч. в Балната зала на Двореца с вход свободен.
Кристина де Мидел изследва двойнствената връзка на фотографията с истината. Като смесва документална и концептуална фотография, тя се заиграва с реконструкции и символи, за да размие границата между реалност и фикция, докато коментира наболели въпроси от съвремието ни.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 15 май 2024 г.

Физическото и психично здраве на хората през целия им жизнен цикъл, е фокусът на тазгодишната Европейската седмица на общественото здраве. Мотото на инициативата тази година е "Здравето е политически избор" и в "България днес" тръгваме по следите на..

публикувано на 15.05.24 в 19:00
Димитър Главчев

Вдигат заплатите на университетските преподаватели със задна дата

Правителството ще предостави 39 млн. лв. допълнително финансиране за увеличение на възнагражденията на академичния състав в държавните висши училища, считано от 1 януари 2024 г. Решението е взето след като преподавателите заплашиха със стачка на..

публикувано на 15.05.24 в 17:35

Над 38 хил. българи са подали електронни заявления за участие на изборите от чужбина

Над 38 хиляди са потвърдените заявления за гласуване в чужбина, подадени от сънародниците ни чрез електронната система на Централната избирателна комисия. В полунощ изтече срокът, в който българите зад граница можеха да заявят желанието си да..

публикувано на 15.05.24 в 10:55