Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поставят паметна плоча на учителката Елизабет Вартанян в пловдивското Арменско училище

В двора на основно училище “Виктория и Крикор Тютюнджиян” в Стария град в Пловдив днес ще бъде поставена паметна плоча на уважаваната учителка по арменски език и почетен гражданин Елизабет Вартанян. Инициатор е местната арменска общност в израз на признателност към приноса й за съхраняването на културата на арменския народ, както и за възстановяването на т.нар. Арменско училище през 1990 г.

Откриването на паметната плоча съвпада с втората годишнина от кончината на преподавателката, определена през 2012 г. за Учител №1 по арменски език в света от Министерството на диаспората в Армения.

Събитието ще се състои наобед след края на литургията в Арменската църква “Сурп Кеворк“.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Говорителката на руската дипломация обвини България, че преформатира 9 май

Управляващият режим в България се опитва да преформатира "Деня на победата" в "Ден на Европа“ и пренебрегва задълженията за опазване на културните и мемориалните обекти. Това посочи в коментар официалният представител на руското външно министерство..

публикувано на 17.05.24 в 09:09

Тежка катастрофа с кола на НСО в Аксаково

Автомобил на Националната служба за охрана (НСО) катастрофира на 17 май в 17:30 ч. на влизане в град Аксаково. С колата на НСО е пътувал съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков, съобщи БТА.  При удара има един загинал.  Той е..

публикувано на 17.05.24 в 08:54

Конституционният съд потвърди прекратената концесия на терминал "Росенец"

Конституционният съд отхвърли искането на президента Румен Радев да установи, че прекратяването на концесията на петролния терминал "Росенец" противоречи на Основния закон. Решението на магистратите е взето единодушно от участвалите 10 съдии, посочва..

публикувано на 17.05.24 в 08:52