Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Високите планински части не са подходящи за туризъм

Снимка: Dobrin Minkov

Във високите части на планините няма подходящи условия за туризъм, съобщи Планинската спасителна служба към Българския Червен кръст. Там се наблюдава вятър, ниска облачност и снеговалеж. Планинските спасители припомнят, че предишните дни по билата е имало доста силен вятър и това е довело до образуването на големи навявания.

За днес Националният институт по метеорология и хидрология обяви в тринайсет области предупреждение от първа степен – жълт код за силен северозападен вятър със средна скорост от 14-19 м в секунда, на места и с пориви до 21-24 м.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Очаква ни слънчев Великден

В неделя ще преобладава слънчево време. Следобед над планинските райони ще се развива купеста облачност, но само на изолирани места ще превали. В по-голямата част от страната ще бъде почти тихо, в Източна България – със слаб североизточен вятър...

публикувано на 04.05.24 в 18:30

Светият синод на БПЦ: Безбройни са Божиите дарове, но най-голям измежду тях е Възкресението

“ Победата над смъртта, която Богочовекът Господ наш Иисус Христос удържа над мрака и цялата всепоглъщаща и губителна сила на злото, е кулминацията, най-висшата и категорична изява на Божията любов към нас и към цялото творение .” Това заявяват в..

публикувано на 04.05.24 в 16:37

Неблагоприятен ден за планински туризъм

Лоши са условията за туризъм в планините, съобщиха от Планинската спасителна служба. По високите части вали дъжд и има мъгла. Над 2200 м надморска височина снежната покривка достига 5-10 см. Според прогнозата за времето на Националния институт по..

публикувано на 04.05.24 в 10:26