Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Празник “Белица-Семково 2024” за любителите на планината

Снимка: Община Белица

Зимен празник “Белица-Семково 2024” очаква днес любителите на планината. “Тази година ще има богата културна програма, зимни забавления, хубава сцена с изпълнители на българска народна музика”, каза кметът на Белица Радослав Ревански.

Очаква се в планинския курорт Семково – разположен на 17 км северно от град Белица, да пристигнат гости от 24 държави.

Празникът ще започне в 11,30 ч. с официално откриване, след което кукери от Банско ще изгонят злите духове с помощта на традиционен ритуал. За доброто настроение на хората ще допринесат и изпълненията на фолклорен ансамбъл “Белица“, Йордан Николов с “Пиринско тройче“ и ансамбъл “Гайтан“. 

Жителите и гостите на общината ще могат да пътуват до курорта с безплатен транспорт от автогара Белица и от още няколко населени места.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Експонати в сбирката на местното читалище

За добруджанското село Гарван, старата мелница и кои са гребенците

Първото нещо, което прави впечатление в село Гарван са красивите и много добре поддържани къщи в типичния местен добруджански стил. Селото се намира в сърцето на "Житницата на България" недалеч от град Силистра и наброява не повече от 300..

публикувано на 11.04.24 в 10:50
Снимка: Youtube / World Buzz Channel

Японска телевизия популяризира България като туристическа дестинция

Японската телевизия Fuji TV засне епизоди, с които представя България пред японското общество. Снимачният процес е осъществен в сътрудничество с българското посолство в Токио, съобщиха от дипломатическото ни представителство...

публикувано на 09.04.24 в 11:26

Google актуализира функцията си за навигация с нови снимки от нашата страна

Колите на Google Street View отново ще прекосят България тази година. През следващите месеци те ще посетят над 25 града, сред които Смолян, Златоград, Исперих, Кърджали и Перник. Целта, освен да се актуализират изображенията на градовете и пътищата,..

публикувано на 06.04.24 в 09:10