Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Росен Желязков:

Няма основания президентът да забави ротацията в правителството

Росен Желязков
Снимка: БТА

Председателят на Народното събрание Росен Желязков не очаква президентът Румен Радев да забави процедурата по ротация в правителството. “Няма основания за такова нещо”, коментира той пред журналисти в Благоевград.

През март премиерът Николай Денков трябва да отстъпи поста на сегашния външен министър и вицепремиер Мария Габриел.

Според Росен Желязков ротацията ще се осъществи в договорения между “Продължаваме промяната - Демократична България” и ГЕРБ срок и процесът се дискутира “достатъчно открито, прозрачно и предвидимо”.

Президентът не уважи клетвата на новите конституционни съдии

Това е негово решение, не мога да коментирам президентската институция”, заяви председателят на НС по повод отсъствието на държавния глава от клетвата на новите конституционни съдии Десислава Атанасова и Борислав Белазелков от квотата на парламента.






БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България гласува за Народно събрание и Европейски парламент

Днес в България е ден за избори – гласуваме за 17 български депутати в 720-членния Европейски парламент и за 240 народни представители, които ще влязат в 50-ото Народно събрание на страната ни. В изборната надпревара участват 32 политически формации..

публикувано на 09.06.24 в 07:15

Столичният зоопарк с ново попълнение от екзотични колобуси

Група изключително красиви и екзотични маймуни – колобуси, е настанена в зоологическата градина на София. Колобусите вече могат да бъдат видени в сградата на втори маймунарник, като за тях са подготвени едни от най-хубавите големи и просторни..

публикувано на 08.06.24 в 14:30
Картината „В заедност приютени“

Българско участие на международна изложба за човешките права и достойнство в Италия

От 8 юни до 9 октомври италианският град Роверето е домакин на международната изложба "Човешките права и достойнство". Тазгодишното 18-то издание на експозицията показва тематични творби на художници от 32 държави, включително и от България...

публикувано на 08.06.24 в 07:30