Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обсъжда се възможността за изучаване на български език от деца в Серес

Снимка: facebook.com/ConsulateofBulgaria

Генералният консул на България в Солун Антон Марков посети Серес, където проведе срещи със зам.-областния управител на префектура Централна Македония Панайотис Спиропулос, кмета на града Варвара Митлянга, директора на областната дирекция на полицията – Серес ген. Евангелос Тсиотас, както и директора на Митница Серес Атанасиос Капетанос, съобщи във Фейсбук дипломатическото представителство в Солун. На срещите е обсъдено сътрудничеството между Област Серес и съседните български области в сферите на туризма, предприемачеството и инфраструктурата. 

Взаимна е високата оценка за нивото на двустранното сътрудничество и общия стремеж на двете страни за неговото разширяване, се казва в съобщението на Генералното консулство. Обсъдена е била и възможността за подкрепа от страна на Община Серес за изучаването на български език от деца в града, съобщава БТА.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

До 5 октомври ЦИК трябва да определи местата за избирателни секции в чужбина

При старта днес на предизборната кампания за предстоящите извънредни парламентарни избори на 27 октомври, служебният премиер Димитър Главчев отчете, че продължават усилията на изпълнителната власт да се елиминира изкривяването на вота на хората...

публикувано на 27.09.24 в 15:53

Над 900 000 българи са пътували в чужбина през отпускарския месец август

Пътуванията на български граждани в чужбинапрез август 2024 г. са 903 400, или с 8.3% повече от август 2023 г, съобщи Националният статистически институт в Световния ден на туризма - 27 септември. Пътуванията с цел почивка и екскурзия..

публикувано на 27.09.24 в 13:58

За първи път след 1985 г. се променя посоката на демографските данни

За първи път от 38 години населението на България почти е спряло да намалява. За 2023 г. намалението е с едва 0,3%, или само 2229 души. Това показват данни на правителството от отчета за изпълнение на стратегията за демографско развитие през..

публикувано на 27.09.24 в 11:15