Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приятно време с положителни температури в неделя

Снимка: БТА

През нощта ще преобладава ясно време, след полунощ с разкъсана висока облачност. Минималните температури ще бъдат между 0° и 5°, в София – около 2°. Утре ще бъде ветровито с умерен и в много райони силен запад-северозападен вятър. Ще бъде почти без валежи. Максималните температури ще бъдат между 9° и 14°, в София – около 10°.

В планините ще бъде ветровито. Ще духа силен, по високите и открити части и временно бурен северозападен вятър. Облачността ще бъде предимно значителна, на отделни места със слаби снеговалежи, но заради силния вятър ще има условия за виелици и снегонавявания. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 5°, на 2000 м – около минус 2°.

Над Черноморието облачността ще бъде значителна, но валежи са малко вероятни. Привечер облачността ще се разкъса и ще намалее. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 8° и 12°, а на морската вода – 6-7°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

На Балканите облачността ще бъде променлива, в Румъния и Северна Сърбия по-често значителна и там ще превалява предимно дъжд. Повече слънчеви часове ще има в западните и южните райони на полуострова. В Атина ще бъде 17 градуса, в Белград – 16, в Букурещ и Истанбул – 11.

В Южна Франция, южните райони на Швейцария и Австрия, както и по Западното и Централното Средиземноморие ще бъде слънчево. В останалата част от континента времето ще бъде много динамично – предимно облачно, ветровито и на много места с валежи. Валежи от дъжд ще има в Нидерландия, Германия, Полша, Чехия, на Британските острови, значителни – в Шотландия и Западна Украйна. Сняг ще вали в прибалтийския район, Финландия и Европейска Русия, а в Норвегия се очакват значителни количества. В Рим ше бъде 17 градуса, в Мадрид – 16, в Париж – 12, във Виена и Мюнхен – 11, в Стокхолм – 4, в Санкт Петербург и Москва – 1.

В Мелбърн ще бъде 37 градуса, в Кейптаун – 28, в Ню Йорк – 7, в Чикаго – 6.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Унищожиха невзривен боеприпас, намерен в столичен квартал

Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривен боеприпас, открит вчера в столичния квартал “Възраждане”, съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната. Става дума за силно корозирала авиобомба. Унищожаването на боеприпаса е..

публикувано на 27.04.24 в 11:04

Разходки в планините са препоръчителни до обед

До обед има добри условия за планински разходки с изключение на Стара планина, където е мъгливо и превалява дъжд, съобщиха от Планинската спасителна служба. Следобед се очаква времето да се влоши и не е препоръчително хората да се разхождат в..

публикувано на 27.04.24 в 09:37

Раздават семена от устойчиви сортове, плодни и медоносни дръвчета в Севлиево

"Каквото посееш, това ще пожънеш”, казва народът. А пролетта е време за сеитба. По традиция, по това време на годината Севлиево е домакин на едно дългоочаквано събитие, свързано със земеделския бит на българина. През този уикенд в града ще се..

публикувано на 27.04.24 в 09:15