Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министър Богдан Богданов:

Ако няма аргументи, ще предотвратим увеличението на мобилните услуги

Богдан Богданов
Снимка: Савина Спасова

Ако няма аргументи защо българските граждани трябва да плащат повече за мобилни услуги, ще използваме всички механизми на държавата, за да предотвратим нерегламентирано увеличение на таксите, заяви пред бТВ икономическият министър Богдан Богданов по повод индексацията на цените на трите мобилни оператори от 1 февруари.

Трета поредна година операторите обявяват едновременно по-високи цени на услугите си, позовавайки се на клаузи в договорите с потребителите.

Министърът обясни, че първата среща с представители на мобилните оператори ще се състои през следващата седмица. На нея трябва да станат ясни аргументите за повишаването на цените за мобилните услуги, както и да се видят финансовите резултати, печалбите и оперативните разходи на държателите на услугата.

Много ясно трябва да се обясни защо българските граждани трябва да плащат повече“, коментира Богдан Богданов.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

200 млн. лв. нов дълг вероятно ще бъде набран в средата на май

Двеста милиона лева нов дълг се очаква да бъде набран на 13 май т.г., става ясно от страницата на Българската народна банка. На тази дата е обявен аукцион за шестмесечни съкровищни облигации с годишен лихвен процент от 3,25%. Това е втората емисия..

публикувано на 27.04.24 в 15:33

“Фич Рейтингс” потвърди дългосрочния ни кредитен рейтинг

Международната рейтингова агенция “Фич Рейтингс” потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута BBB с положителна перспектива. Положителната перспектива отразява изгледите за членство на страната ни в еврозоната...

публикувано на 27.04.24 в 12:40

Над 1/5 от българите живеят под прага на бедност

Линията на бедност в България през 2023 г. е 637,92 лв. Година по-рано показателят е бил 525,92 лв., обяви Националният статистически институт. При последния размер на линията, под прага на бедността са живяли 1,3259 млн. българи, или 20,6% от..

публикувано на 26.04.24 в 14:06