Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВнР предупреждава българите в Нидерландия за мащабни протести

Снимка: Асошиейтед прес

Външното ни министерство съветва българите, пребиваващи временно или постоянно на територията на Кралство Нидерландия, да следят публикациите на местните медии за очакваните демонстрации в страната. Преди да предприемат пътувания е добре те да се запознаят с актуалната пътна обстановка и при наличие на затворени пътища да обмислят възможни обходни маршрути предварително, препоръчват от Ситуационния център на ведомството.

Предупрежденията са по повод започналите протести на нидерландските земеделски производители в солидарност с белгийските им колеги. Очаква се в следващите дни броят и интензитетът на демонстрациите в страната да се повиши.

Лидерът на движението “Сили за защита на фермерите” Марк ван ден Уувър заяви, че протестните прояви ще продължат поне до вторник, когато представители на организацията ще се съберат, за да подготвят по-мащабна демонстрация, обхващаща цялата страна.

Информация за актуалната пътна обстановка може да бъде намерена на интернет страницата на Министерството на инфраструктурата и управлението на водите на Нидерландия, както и на уебсайта на Нидерландския кралски туристически клуб. 



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

На Първи май дъжд ще вали само в планините

В сряда , 1 май, минималните температури в страната ще са между 8 и 13°, в София 9°. След полунощ валежите ще отслабват и спират. В следобедните часове на места в планините отново ще превали. Максималните температури ще са от 16 до 21°, в..

публикувано на 30.04.24 в 20:25

България днес - 30 април 2024 г.

В "България днес" на 30 април говорим с доц.д-р Адриана Любенова от Пловдивския университет за българския език като идентичност и съхраняването му от българските диаспори в контекста на предстоящия форум в Атина "Пътят на светлината". Българите в Албания..

публикувано на 30.04.24 в 19:00

Български младежи спечелиха медали от международна олимпиада по химия

С пълен комплект медали се прибраха българските ученици след блестящо представяне на Международната Менделеева олимпиада по химия в Китай. В конкуренцията на 151 състезатели от 26 държави те завоюваха златен, сребърен и бронзов медал, съобщи..

публикувано на 30.04.24 в 17:42