Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Топъл вятър ще брули в Дунавската равнина, Предбалкана, Балкана и в Тракия

Снимка: БТА

В понеделник минималните температури в България ще са между 3 и 8°, на югозапад на места и до 0°, в София 2°. През деня ще е слънчево с разкъсана облачност. Вятърът от запад-северозапад ще се усили до бурен. Тихо ще остане на югозапад. Максималните температури ще са от 15 до 20° в столицата около 15-16°.

По Черноморието ще е слънчево със силен и бурен северозападен вятър. Температурите на въздуха ще са 13-16°. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. 

Над планините ще е слънчево с бурен северозападен вятър. Температурата на 1200 м. надморска височина ще е 9°, на 2000 м. до 2°. 

Във вторник остава ветровито, но вятърът ще отслабва. Ще е слънчево с минимални температури 7-12° и максимални между 17 и 22°.

В Европа над западните и централните дялове, Източна Испания и Централното Средиземноморие ще е слънчево. Дъждовно ще е на Британските о-ви, Северозападна Франция, Дания, Северна Германия и Полша. Снеговалежи ще има в Норвегия, Прибалтика, Беларус, Европейска Русия и Северна Украйна.

На Балканите ще е слънчево. Облачно ще е над северните райони и там ще превалява слаб дъжд. С умерен, на места и силен вятър ще се затопля.

В Лондон и в Париж ще е 11°, В Берлин и в Москва се очакват 10 и минус 3°. В Мадрид и Рим ще е 15 и 16°. В Белград и в Букурещ ще 18 и 17°, в Истанбул 14°. Най-топлата европейска столица ще е Атина с 19°.

Във Ванкувър и Монреал ще е 9 и минус 5°, в Чикаго и в Ню Йорк ще е 6 и 3°. В Лос Анжелис се очакват 13°, в Маями и в Мексико сити ще e 21  и 25°, в Буенос Айрес и в Рио де Жанейро ще е 30 и 26°. В Дубай ще е 22°, в Йерусалим 12°.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Светият синод на БПЦ: Безбройни са Божиите дарове, но най-голям измежду тях е Възкресението

“ Победата над смъртта, която Богочовекът Господ наш Иисус Христос удържа над мрака и цялата всепоглъщаща и губителна сила на злото, е кулминацията, най-висшата и категорична изява на Божията любов към нас и към цялото творение .” Това заявяват в..

публикувано на 04.05.24 в 16:37

Неблагоприятен ден за планински туризъм

Лоши са условията за туризъм в планините, съобщиха от Планинската спасителна служба. По високите части вали дъжд и има мъгла. Над 2200 м надморска височина снежната покривка достига 5-10 см. Според прогнозата за времето на Националния институт по..

публикувано на 04.05.24 в 10:26

МВнР отправи призив към българите в Грузия и шведския град Малмьо

Заради продължаващите протести в Тбилиси, външното ни министерство препоръча на българските граждани, посещаващи Грузия, да избягват големи събирания и демонстрации, както и да се информират чрез местните медии за развитието на ситуацията и да следват..

публикувано на 04.05.24 в 09:13