Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Топъл вятър ще брули в Дунавската равнина, Предбалкана, Балкана и в Тракия

Снимка: БТА

В понеделник минималните температури в България ще са между 3 и 8°, на югозапад на места и до 0°, в София 2°. През деня ще е слънчево с разкъсана облачност. Вятърът от запад-северозапад ще се усили до бурен. Тихо ще остане на югозапад. Максималните температури ще са от 15 до 20° в столицата около 15-16°.

По Черноморието ще е слънчево със силен и бурен северозападен вятър. Температурите на въздуха ще са 13-16°. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. 

Над планините ще е слънчево с бурен северозападен вятър. Температурата на 1200 м. надморска височина ще е 9°, на 2000 м. до 2°. 

Във вторник остава ветровито, но вятърът ще отслабва. Ще е слънчево с минимални температури 7-12° и максимални между 17 и 22°.

В Европа над западните и централните дялове, Източна Испания и Централното Средиземноморие ще е слънчево. Дъждовно ще е на Британските о-ви, Северозападна Франция, Дания, Северна Германия и Полша. Снеговалежи ще има в Норвегия, Прибалтика, Беларус, Европейска Русия и Северна Украйна.

На Балканите ще е слънчево. Облачно ще е над северните райони и там ще превалява слаб дъжд. С умерен, на места и силен вятър ще се затопля.

В Лондон и в Париж ще е 11°, В Берлин и в Москва се очакват 10 и минус 3°. В Мадрид и Рим ще е 15 и 16°. В Белград и в Букурещ ще 18 и 17°, в Истанбул 14°. Най-топлата европейска столица ще е Атина с 19°.

Във Ванкувър и Монреал ще е 9 и минус 5°, в Чикаго и в Ню Йорк ще е 6 и 3°. В Лос Анжелис се очакват 13°, в Маями и в Мексико сити ще e 21  и 25°, в Буенос Айрес и в Рио де Жанейро ще е 30 и 26°. В Дубай ще е 22°, в Йерусалим 12°.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Конституционният съд потвърди прекратената концесия на терминал "Росенец"

Конституционният съд отхвърли искането на президента Румен Радев да установи, че прекратяването на концесията на петролния терминал "Росенец" противоречи на Основния закон. Решението на магистратите е взето единодушно от участвалите 10 съдии, посочва..

публикувано на 17.05.24 в 08:52

Ден на очарованието на растенията в Биологическия факултет на СУ 

Международен Ден на очарованието на растенията ще се проведе днес в изложбената зала на Биологическия факултет на Софийския университет “Св. Климент Охридски”.  Студенти, преподаватели и изследователи под формата на разговори и демонстрации ще..

публикувано на 17.05.24 в 08:05

В петък и събота над страната ще се затопля, спират и валежите

В петък  минималните температури в страната ще са между 6° и 11°, в София 8°. Сутринта над Западна България ще има мъгли. През деня дъждовете ще са на малко места, а след обяд облачността ще се разкъсва до слънчево. Максималните температури ще са от 17°..

публикувано на 16.05.24 в 19:05