Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест в защита на българския лев

Снимка: БГНЕС

Граждани се събират пред Конституционния съд в защита на българския лев. Протестът се организира от партия "Възраждане", която внесе през април миналата година 604 000 подписа за запазването на българския лев до 2043 г. По-късно там ще се състои заседанието, на което се очаква да бъде взето решение по жалбата за отхвърления референдум.

"Ние очакваме да бъде погазено желанието на 604 000 българи да се свика референдум за запазване на българския лев – посочи лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов. – Те си мислят, че по този начин ще ни спрат, напротив, борбата тепърва започва, защото подготвяме заедно с нашите партньори от другите европейски държави в семейството на идентичност и демокрация една петиция, която ще бъде внесена в Европейския парламент".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Спират блок 5 на АЕЦ "Козлодуй" за презареждане с американско ядрено гориво

На 5 май пети блок на единствената атомна централа "Козлодуй" ще бъде спрян за планов годишен ремонт и презареждане с ядрено гориво. В изпълнение на програмата на АЕЦ „Козлодуй” за диверсификация, в реактора на блока ще бъдат заредени касети тип RWFA,..

публикувано на 03.05.24 в 10:47

"Репортери без граници": България се изкачи до 59 място по свободата на медиите

България се изкачва с 12 позиции до 59 място в годишната класация за свободата на медиите на "Репортери без граници" за 2024 г., публикувана по повод 3 май - Световния ден на свободата на печата. Страната ни значително подобрява позицията в глобалния..

публикувано на 03.05.24 в 09:20

България днес – 3 май 2024 г.

Разпети петък е – ден на смирение и тишина! Примесено с вяра и любов към живота и ближния е изпълнено и специалното издание на "България днес" на 3 май. В него говорим за символите на най-тъжния за християните ден и ще ви срещнем с две, привидно много..

публикувано на 03.05.24 в 08:00