Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От осмия опит Столичният общински съвет избра свой председател

Цветомир Петров
Снимка: БГНЕС

След тримесечен блокаж Столичният общински съвет избра свой председател – това е Цветомир Петров от ПП-ДБ-"Спаси София". Кандидатурата му беше подкрепена от 47 общински съветници, докато издигнатият от ИТН Пламен Данаилов получи четири гласа, а Емил Димитров от "Възраждане" – три.

Цветомир Петров ще остане начело на градския парламент до юли т.г., след което ще има избор на нов председател. За това се споразумяха преди гласуването политическите групи с цел да се избегнат предсрочните местни избори.

"Компромисът и постоянният политически диалог ще бъдат в основата на работата на този старт на Столичния общински съвет", заяви новият му председател. Според него не трябва да се допуска единствено компромис за града.

Цветомир Петров е роден през 1990 г. и е магистър по управление и администрация от УНСС. Работил е в областната администрация на София, в Министерството на околната среда и водите. На последните избори за Европейски парламент е участвал в листата на ВМРО. От 2020 г. е член на "Продължаваме промяната".


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В събота ще е слънчево, след обяд над Родопите ще превали

В събота  минималните температури в страната ще са между 8° и 13°, в София 10°. Сутринта в котловините ще има мъгли. През деня ще е слънчево. След обяд над планинските масиви ще се заоблачи и на места ще превали. Максималните температури ще са от 20° до..

публикувано на 17.05.24 в 19:10

България днес - 17 май 2024 г.

В "България днес" на 17 май ще разберем как се изгражда едно българско неделно училище зад граница, от идеята до реализацията й. За това разговаряме с Мира Янишевская, основател на училището ни в Пекин. Поглеждаме и към българския туризъм и интереса към..

публикувано на 17.05.24 в 19:00
Найден Тодоров и Тамара Вуйович

България и Черна гора обсъдиха възможностите за по-силни културни връзки

На официална церемония вчера министърът на културата Найден Тодоров прие България да бъде почетен гост на 19-ото издание на Международното изложение на книгата и образованието, което ще се проведе през 2025 г. в Подгорица, Черна гора.  По време..

публикувано на 17.05.24 в 15:43