Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

“Възраждане” отново блокира път към граничен пункт

Снимка: БТА

Привърженици на “Възраждане” блокираха пътя към контролно-пропускателния пункт “Гюешево” на границата със Северна Македония в знак на протест срещу забраната да бъде проведен референдум за запазване на българския лев до 2043 г. Сред демонстрантите бяха и депутатите Димчо Димчев, Цвета Рангелова и Димо Дренчев.

Според организаторите на протеста решението на Конституционния съд погазва демокрацията в България. “Няма да възпрепятстваме хората, които бързат, искаме да покажем гражданската си позиция, както и на всички хора, които дадоха гласа си в организирания от нас референдум”, заявиха излезлите на пътя.

Мястото на протеста отново не беше обявено предварително.

“Възраждане” блокира три гранични пункта заради решение на Конституционния съд

МВР вчера обяви организираните от “Възраждане” блокади на гранични пунктове за нерегламентирани и подчерта, че си запазва правото да предприеме мерки за предотвратяване и недопускане на следващи подобни противозаконни прояви. От партията отговориха, че няма да се съобразяват с “нарежданията на институции, подвластни на чужди агенти”.

По-късно членове и симпатизанти на “Възраждане” блокираха също пътя преди “Дунав мост 2” при Видин и ГКПП “Дунав мост” при Русе.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Трети мост над Дунав и фериботът Русе-Гюргево са ключови проекти за региона

България има изключително важна роля за свързаността на няколко региона. Страната ни е кръстопът между Балканския полуостров, Източното Средиземноморие и Черно море. Това заяви заместник-министърът на транспорта Анна Натова на среща с Матю Бойс,..

публикувано на 28.06.24 в 17:28

Авангардни сортове череши показват на Празника на черешата в Кюстендил

С приготвянето на 1500 сладоледа с черешов сироп тази вечер на площад "Велбъжд" в Кюстендил започва Празникът на черешата. Програмата ще продължи три дни, предаде кореспондентът на БНР в града Кирил Фалин. Специално за събитието, което по..

публикувано на 28.06.24 в 16:45

2500 дка със земеделски култури са унищожени от градушката в Благоевградско

Министерството на земеделието планира да разшири противоградовата защита на земеделските площи с нови 24 ракетни площадки, като работата  стартира още тази година. Това каза министърът на земеделието Георги Тахов в Гърмен на среща със земеделски..

публикувано на 28.06.24 в 14:40