Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първа визита на председател на корейския парламент в България

Ким Джин-пьо и зам.-председателят на НС Росица Кирова
Снимка: Народно събрание

Председателят на Националното събрание на Република Корея Ким Джин-пьо е на официално посещение в страната ни. Това е първа визита на председател на корейския парламент и се осъществява по покана на председателя на Народното събрание Росен Желязков.

Официалното посещение ще започне тази сутрин с церемония по полагане на венец на паметника на Незнайния войн. След това Ким Джин-пьо и Росен Желязков ще разговарят “на четири очи” в историческата сграда на Народното събрание. Двамата ще дадат началото и на пленарните разговори между депутатите от двете страни.

В рамките на посещението си председателят на Националното събрание на Република Корея ще разговаря с президента Румен Радев и с кмета на Пловдив Костадин Димитров.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България и Азербайджан подписаха декларация за стратегическо партньорство

Декларация за стратегическо партньорство между България и Азербайджан подписаха президентите Румен Радев и Илхам Алиев.Българският държавен глава е на официално посещение в Баку. В последните 2 години Радев и Алиев се срещат за четвърти път.  Двете..

публикувано на 08.05.24 в 16:30

България и Азербайджан укрепват стратегическото си партньорство

На 8 май българският президент Румен Радев е на официално посещение в Азербайджан по покана на своя колега - президента Илхам Алиев. Българската делегация включва служебния министър на енергетиката Владимир Малинов, председателя на Групата за..

публикувано на 08.05.24 в 06:45
Димитър Главчев

Димитър Главчев внася сигнала по казуса с частната болница “Мама и аз” в ДАНС и прокуратурата

Служебният премиер Димитър Главчев съобщи, че днес ще подаде сигнал в прокуратурата и ДАНС по казуса с частната Многопрофилна болница за активно лечение ”Мама и аз” в столицата. Решението за изграждане на частната болница с педиатрично отделение,..

публикувано на 07.05.24 в 06:00