Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Във вторник земеделски организации ще протестират пред Министерския съвет

Снимка: БГНЕС

26 земеделски организации, които твърдят, че произвеждат 80% от млякото, 90% от зеленчуците, 30% от зърното, 100% от ориза и маслодайната роза в страната, продължават протестите. В декларация те поискаха незабавно изплащане на държавната помощ, отпадане на данъка върху субсидиите, премахване на всички неадекватни изисквания от администрацията към земеделците.

В писмо до медиите инициативният комитет обвинява Българската аграрна камара, която преговаря с правителството, че е "новосъздадена  организация, която дори няма сайт и публична информация кои са членовете ѝ, какъв е уставът ѝ, какви са целите и кой я представлява".
Пред БНР зърнопроизводителят Радослав Христов, член и на критикуваната аграрна камара, каза, че е крайно време да се приеме закон за браншовите организации, за да е ясно кой кой е в земеделието.

.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Георги Гвоздейков

До 2 години и 4 месеца България ще има 35 нови железопътни мотриси

Избран е изпълнител за доставката на 35 електрически мотрисни влака, съобщи транспортният министър. Пред Green Transition Forum 4.0 Георги Гвоздейков каза, че влаковете ще бъдат купени с пари по Плана за възстановяване и устойчивост...

публикувано на 26.06.24 в 19:15

Нов български университет представя специалностите си с възможност за обучение на френски език

Едно от висшите училища у нас, което предлага специалности с възможност за обучение на френски език, е Нов български университет (НБУ). Сред тях са "Политически науки" и "Приложни чужди езици за администрация и управление (на английски и втори чужд..

публикувано на 26.06.24 в 11:00
Снимка: facebook.com/groups/mursalevo

Как Европейското първенство по футбол оживи селски площад в България

"Много малко му трябва на човек, за да създаде условия за това да бъдем заедно" – думите са на младия Станислав Грозданов и се превръщат в движеща сила за "събуждането" на едно българско село в разгара на футболното лято на Стария континент. Само на..

публикувано на 26.06.24 в 10:25