Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В парламента откриха благотворителна изложба, посветена на деца с аутизъм

Александър Георгиев
Снимка: БТА

"С любов към цветовете" на младия автор Александър Георгиев е благотворителна изложба за подпомагане и личностно развитие на деца с аутизъм, съобщи БТА. При откриването ѝ в Мраморното фоайе на Народното събрание авторът приветства гостите на експозицията и разказа за търсенията си на различни сюжети и пресъздаването им. 

Александър Георгиев е потомък на Владимир Димитров-Майстора и Никола Георгиев Поппетров. Творчеството му е свързано и отдадено на каузата за качествен живот на деца с аутизъм в България, а самите му картини са изпълнени с ярки цветове, геометрични и стилизирани форми.

На откриването, освен депутати, присъстваха и преподаватели на Александър Георгиев, които го описаха като изключително интелигентен и добър човек, с особено чувство за хумор и винаги отдаден на изкуството. 

От името на присъстващите народни представители и на парламента Радослава Чеканска от ГЕРБ-СДС подари на Александър Георгиев юбилейно издание "140 години Народно събрание“, като спомен от днешната изложба. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Перник посреща делегатите от Федерацията на европейските карнавални градове

Перник ще бъде домакин на откриващата се днес четиресет и четвърта годишна среща на Федерацията на европейските карнавални градове, съобщиха от общинската администрация. Очаква се над 100 делегати от 20 държави да изберат нов председател и ново..

публикувано на 13.05.24 в 06:00

Облачно време с превалявания в понеделник

В понеделник ще се задържи предимно облачно. Преди обед в Източна България все още ще вали дъжд. Следобед превалявания ще има на места в Западна България. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат между 7° и..

публикувано на 12.05.24 в 18:30
Атанас Запрянов

Цивилните граждани може да преминават военно обучение

Стратегическият преглед на отбраната ще препоръча изследване на възможността цивилните да получават военно обучение, заяви служебният военен министър Атанас Запрянов. Военно обучение за цивилни - от "Нужно е" до "Хващам самолета и изчезвам"..

публикувано на 12.05.24 в 13:28