Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над Западна България ще продължи да е слънчево, а на изток облачно

Снимка: БТА

В петък минималните температури в България ще са между минус 3° и 2° на изток и по-високи, в София до минус 3°. През деня над Западна България ще е слънчево. На изток ще е облачно, на места ще превали слаб дъжд. Максималните температури ще са между 8° и 13°, в столицата 11°.

По Черноморието ще е облачно, с възможни слаби валежи от дъжд. Температурите на въздуха ще са до 7°-9°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала. 

Над планините на запад ще е слънчево. Над останалите масиви ще е облачно, на места ще превали слаб сняг. Ще духа умерен североизточен вятър. Температурата на 1200 м надморска  височина ще е до 7°, на 2000 м до минус 1°.

В събота над Западна и Централна България остава слънчево. На изток ще духа до умерен северен вятър, ще е облачно но без валежи. Температурите ще са без съществена промяна.

В Европа циклон от Скандинавието носи облаци и валежи над северната и западната част на континента. Дъжд ще вали в Бенелюкс, Франция, Германия, на север в Пиренейския п-ов. Значителни валежи се очакват в Швеция и Югозападна Финландия. В западна Русия ще вали сняг. Слънчево ще е над Италия.

На Балканите на запад ще е предимно слънчево и ще се затопля, на изток облачността ще се задържи, но вече ще е почти без валежи.

В Лондон и в Париж ще е 13°, в Москва се очакват минус 5°. В Мадрид ще е до 15°. В Атина и Белград ще е 14° и 13°, в Букурещ и Истанбул 11° и 10°. Най-топлите европейски столици ще са Рим и Берлин, където термометрите ще сочат до 16°.

Във Ванкувър и Монреал ще е 10° и минус 3°, в Чикаго и в Ню Йорк ще е 6° и 3°. В Лос Анжелис се очакват 18°, в Маями и в Мексико сити ще e 26°, в Буенос Айрес и в Рио де Жанейро ще е 26° и 24°. В Дубай ще е 27°, в Йерусалим 13°.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Авиобаза Враждебна в София отваря врати

За 10 май 16-а транспортна авиобаза Враждебна в София обяви Ден на отворените врати, съобщиха във Фейсбук от авиобазата.  Събитието е посветено на 40 години самолети L–410 и АН–26 в състава Военновъздушните сили на България. Вратите на..

публикувано на 09.05.24 в 21:10

Дъжд и облаци и в петък

В петък , 10 май, минималните температури в страната ще са между 8 и 13°, в София 9°. През деня облачността ще е значителна, с валежи, главно в Южна България. На североизток облачността ще намалява. Максималните температури ще са от 13 до 18°, в..

публикувано на 09.05.24 в 20:05

България днес - 9 май 2024 г.

В „България днес“ на 9 май отбелязваме Деня на Европа и проследяваме различните прояви в България по повод празника на обединена Европа, разказваме и за нейния химн, „Одата на радостта“ от Деветата симфония на Бетовен, чиято премиера се е..

публикувано на 09.05.24 в 19:00